Львів затопило: комунальні служби і техніка ліквідовують наслідки негоди

Львів затопило: комунальні служби і техніка ліквідовують наслідки негоди.

Львів затопило: комунальні служби і техніка ліквідовують наслідки негоди. Фото: city-adm.lviv.ua.

Події
04 вересня 2023 12:12

У неділю, 3 вересня, у Львові приблизно дві години лив сильний дощ. Як наслідок у місті зафіксовано чимало підтоплень, оскільки дощова каналізація не встигала швидко прийняти великий об’єм води.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, зараз у кожному районі працюють комунальні служби, які очищають дощоприймачі та каналізацію на дорогах. Також у місті працюють тракторці, що очищують вулиці від замулення.

«Через сильний дощ маємо кілька підтоплень на вулицях, під’їздах та дахах. Але сильної шкоди негода місту не завдала. Підтоплення зафіксовані на вул. Городоцькій, вул. Тролейбусній, вул. Рубчака, у районі «Іскри», на ул. Під Голоском та інші», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами під час негоди і до тепер до ліквідації наслідків негоди задіяно 372 працівники комунальних служб і 11 одиниць техніки. У час зливи вони розчищали дощоприймачі на вулицях, адже вода наносила листя. Зараз комунальники розчищують ливневі труби у будинках та чистять вулиці від замулення.

Водночас екоактивісти наголошують, що такі зливи траплятимуться щораз частіше. А дощова каналізація та очисні Львова не розраховані на такі разові об'єми води.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах