Скандал: Львівська церква вимагає видалити знятий у храмі кліп Жадана і Соловій

Скандал: Львівська церква вимагає видалити знятий в храмі кліп Жадана і Соловій.

Скандал: Львівська церква вимагає видалити знятий в храмі кліп Жадана і Соловій. Фото: youtube.com/Жадан і Собаки

Події
21 жовтня 2023 10:48

Греко-католицька парафія святого Андрія отців Василіян у Львові обурилась кліпом гурту «Жадан і Собаки» та співачки Христини Соловій, частину якого знімали в приміщенні храму, і просить видалити його із YouTube, бо вбачає у ролику «пропаганду антихристиянських цінностей» – у кліпі присутні кадри із поцілунками двох жінок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кліп на пісню «Серце» гурту «Жадан і Собаки» та співачки Христини Соловій опублікували на YouTube-каналі гурту у п’ятницю, 20 жовтня. Більшість сцен із кліпу знімали у будівлі церкви святого Андрія УГКЦ у Львові на пл. Соборній, 3а. На цих кадрах Христина Соловій у червоній сукні позує разом із музикантками гурту «Жадан і Собаки». Майже всі кадри з солістом гурту Сергієм Жаданом відзняті на вулицях Львова. Ще одна частина кліпу містить сцени з поцілунками двох жінок, але ці кадри зняті поза межами церкви. 

«Композиція “Серце” – маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад. Це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість», – ідеться в описі до відеокліпу. 

За три години після публікації відео на YouTube парафія святого Андрія отців Василіян УГКЦ опублікувала звернення до авторів відеокліпу з проханням видалити його через пропаганду антихристиянських цінностей. Парафія повідомила, що була наперед проінформована про суть кліпу, втім не знала, що у ньому будуть використані кадри з поцілунками одностатевих пар.

«Хочемо виступити з приводу появи в мережі інтернет кліпу “Серце” за участю Христини Соловій та Сергія Жадана. Ми вже звернулися до них з проханням про видалення цього кліпу, оскільки він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть та сценарій кліпу, про які ми наперед були поінформовані. Щиро всіх перепрошуємо», – йдеться у повідомленні парафії святого Андрія отців Василіян УГКЦ.

Наразі ані Сергій Жадан, ані Христина Соловій офіційно не відреагували на ці звинувачення. Станом на момент публікації кліп набрав майже 20 тисяч переглядів. Автором кліпу став відомий режисер Віктор Скуратовський.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах