Спалили і закопали: на Львівщині за вбивство підлітків судили трьох хлопців

Спалили і закопали: на Львівщині за вбивство підлітків судили трьох хлопців.

Спалили і закопали: на Львівщині за вбивство підлітків судили трьох хлопців. Фото: lv.npu.gov.ua

Події
26 жовтня 2023 18:09

Трьом мешканця Львівщини винесли вирок за жорстоке вбивство пари підлітків із Золочева – після вбивства тіла 17-річного хлопця та його 15-річної дівчини спалили та закопали у лісі. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

15-річна Анастасія Гетьман і 17-річний Юрій Дацків із Золочева зникли у березні 2020 року. Їх оголошували у розшук і згодом поліція встановила, що підлітки були жорстоко вбиті. Підозрюваними були двоє наркоторговців, які після вбивства спалили їх тіла та закопали у лісі.

Слідство встановило, що у 2020 році на Золочівщині обвинувачені до смерті побили битою неповнолітніх хлопця та його дівчину. Обвинувачені у вбивстві займалися збутом канабісу через Telegram-канали, роблячи закладки. До цього вони неодноразово залучали 17-річного Юрія Дацківа.

Між Юрієм Дацківим та наркоторговцями трапився конфлікт, нібито через те, що 17-річний хлопець привласнив собі наркотики. За це фігуранти вирішили «розібратися» з ним та запропонували зустрітися. Однак хлопець прийшов на зустріч не сам, а зі своєю дівчиною, що і змінило план розправи. 

Як повідомила 26 жовтня Львівська обласна прокуратура, за вбивство підлітків, яке трапилось у 2020 році, засудили двох мешканців Золочівщини віком 23 та 22 роки, а також 20-річного львів’янина. Їх визнали винними в умисному вбивстві. Також мешканців Золочівщини засудили за збут психотропних речовин (ч. 2 ст. 306, ч. 2 ст. 307 КК України), одному із них інкриміновано втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність (ч. 1 ст. 304 КК України). Їм призначено покарання у виді 15 та 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна та 10 років позбавлення волі відповідно. До набрання вироком законної сили затримані знаходитимуться під вартою.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах