Львівська міська рада назвала дату демонтажу велетенської скульптури біля оперного театру

Львівська міська рада назвала дату демонтажу велетенської скульптури біля оперного театру

Львівська міська рада назвала дату демонтажу велетенської скульптури біля оперного театру Фото: city-adm.lviv.ua

Події
27 жовтня 2023 16:40
Автор: Юрій Богун

Львівська міська рада назвала дату демонтажу гігантської скульптури біля оперного театру. Про це сказано у повідомленні пресслужби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Велетенська скульптура біля Оперного театру стоятиме у Львові ще одну добу. А вже у суботу, 28 жовтня, гігантську скульптуру «Містер Арбітріум» повезуть додому, в Італію. Про це повідомила керівниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова.

Статуя заввишки п’ять з половиною метрів авторства скульптора Емануеле Джіаннеллі простояла у Львові чотири місяці. Це був безкоштовний подарунок місту від італійських митців, який символізував підтримку України у цей непростий час.

За ідеєю автора, Містер Арбітріум є фігурою чоловіка, який водночас і штовхає, і тримає. Саме за цю особливість він був обраний нести Україні послання надії, підтримати народ і державу в цей час скорботи та страждання, та відштовхнути війну, даючи простір миру та відбудові.

Зазначимо, що скульптуру Арбітріума Емануеле Джіаннеллі у 2022 році встановлювали у різних містах Італії біля пам'яток архітектури та сучасних будівель. Де б скульптуру не ставили, спочатку вона викликала чималі дискусії серед мешканців. Але згодом ставала справжнім магнітом для містян та туристів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах