У Львові побили народного депутата Миколу Тищенка

У Львові побили народного депутата Миколу Тищенка.

У Львові побили народного депутата Миколу Тищенка. Фото: 4studio.com.ua

Події
30 жовтня 2023 09:44

У селищі Брюховичі біля Львова скоїли напад на скандального нардепа Миколу Тищенка. Він звернувся з заявою в поліцію. За фактом відкрито кримінальне провадження. Інцидент стався у суботу, 28 жовтня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«У Львівській області напали на Миколу Тищенка. Той подав заяву в поліцію», – повідомив вранці неділі, 29 жовтня, нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

Попередньо відомо, що невідомий завдав Тищенку удар по шиї, облаяв його та погрожував йому фізичною розправою.

Згодом Микола Тищенко пояснив, що в Брюховичах у нього стався конфлікт з начальником охорони львівського бізнесмена Андрія Завадського, якого нардеп звинуватив у захопленні 2 гектарів комунальної землі місцевого пансіонату для престарілих.

«На місце злочину приїхав Журбенко Василь, представився начальником охорони від загарбника «Укри» та співпрацівником Інтерполу… Він поводив себе дуже агресивно, принижував моїх помічників, провокував поліцію та всіх присутніх. Публічно залякував та погрожував жінкам, працівницям пансіонату. Постраждалі дали свідчення. Про все це було написано заяви за ст. 190, 358, 28, 191 ККУ. А також після того, як дана особа вдарила мене в присутності поліції, на нього відкрито кримінальне провадження про напад на мене під час виконання моїх депутатських повноважень», – повідомив нардеп.

У поліції Львівщини підтвердили ZAXID.NET, що до них надійшла заява від нардепа. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за умисне легке тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 125 ККУ). Правоохоронці встановлюють обставини події.

Керівник пансіонату «Ренамед», на території якого відбулися згадані події, Олександр Клочок розповів «Громадському», що кілька днів тому пансіонату прийшов лист із вимогою виселятися. У закладі зараз перебуває близько 200 людей і, за словами Клочка, їх немає куди перевозити. Причиною такої ситуації керівник назвав конфлікт між старими і новими власниками. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах