У Бориславі двоє жінок і чоловік скинули з флагштока державний прапор і спалили

У Бориславі двоє жінок і чоловік скинули з флагштока державний прапор і спалили.

У Бориславі двоє жінок і чоловік скинули з флагштока державний прапор і спалили. Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Події
16 листопада 2023 16:58

У Бориславі на Львівщині троє місцевих мешканців скинули державний прапор з флагштока, встановленого біля місцевої школи, та підпалили його. Відповідне відео з’явилося у львівських Telegram-каналах. Поліція вже відкрила справу за наругу над державними символами та встановила причетних.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На оприлюдненому відео з камер спостереження видно, як невідомі підійшли до флагштока, скинули державний прапор, після того, як він впав на землю, підпалили його. Інцидент трапився ще 4 листопада близько 23:00, однак про нього стало відомо лише зараз.

У Бориславі двоє жінок і чоловік скинули з флагштока державний прапор і спалили.У Бориславі двоє жінок і чоловік скинули з флагштока державний прапор і спалили. Фото: Скріншот із відео.

У поліції Львівщини розповіли Zaxid.net, що про згадану подію 10 листопада в поліцію повідомив директор школи. Завдяки відео з камер спостереження поліцейські встановили причетних осіб. Ними виявилися двоє 30-річних жінок та 27-річний чоловік – усі місцеві мешканці.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за наругу над державними символами (ч. 1 ст. 338 ККУ). У поліції розповідають, що вдома в одного з винуватців вилучили державний прапор, який був неушкоджений. Наразі поліцейські встановлюють усі обставини події. Винуватцям загрожує штраф, арешт до шести місяців або позбавленням волі на термін до трьох років.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах