Скандал: Львівський ТЦК відреагував на відео з конфліктом військового та священика

Скандал: Львівський ТЦК відреагував на відео з конфліктом військового та священика.

Скандал: Львівський ТЦК відреагував на відео з конфліктом військового та священика. Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

Події
13 грудня 2023 11:11

Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки відреагував скандал через поширене в соцмережах відео, на якому чоловік у військовій формі зневажливо спілкується зі священиком. У ТЦК заявили, що чоловік не є їхнім працівником, а втрутився в розмову між їхніми працівниками та священиком в процесі видачі повістки, оскільки має до священнослужителя особисту неприязнь.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Напередодні, 12 грудня, місцеві Telegram-канали опублікували відео, на якому чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священиком та звинувачує його в неявці до територіального центру комплектування. Також він сказав, що якщо священник не з’явиться у ТЦК, то його відвезуть туди силою.

Судячи з діалогу, чоловіки між собою знайомі, тому що військовий дорікає священику за його поведінку на похороні сина, який загинув на війні. У описі до відео користувачі зазначали, що інцидент трапився в Стрийському районі, а священиком є отець Андрій Чмир, який служить у греко-католицькій церкві в селі Дуліби.

Реакція Максима Козицького 

Згодом на відео відреагував начальник Львівської ОВА Максим Козицький. Він закликав Львівський обласний ТЦК та СП з’ясувати, чи дійсно військовий на відео є їх працівником та провести службову перевірку. 

«Ситуація потребує повного з’ясування, адже в інтернеті є лише фрагмент відеозапису і вирвана з контексту розмова. Те, що можу сказати точно: мобілізаційний процес не може відбуватися з приниженням честі та гідності людини і не повинен переростати у зведення особистих рахунків», – повідомив 12 грудня Максим Козицький.

Реакція Львівського ТЦК та СП

Вранці 13 грудня в Львівському ТЦК та СП повідомили, що чоловік у військовій формі з відео не є працівником військкомату. Зазначається, що він є цивільним і мав особисту неприязнь до священнослужителя і втрутився в розмову в процесі видачі повістки працівниками ТЦК і СП

«Водночас дії військослужбовців ТЦК та СП були правомірними, повістка була виписана заздалегідь. Священник є військовозобовʼязаним і викликався у ТЦК та СП для уточнення військооблікових даних», – повідомили у Львівському обласному ТЦК та СП.

Що відомо про чоловіка у військовій формі, який конфліктував зі священиком 

Як повідомив вранці 13 грудня Максим Козицький, чоловік у військовій формі, який на відео конфліктував зі священником у Стрийському районі, Василь Вишиваний – батько братів, які загинули у теперішній російсько-українській війні з різницею у 10 днів.

Молодшого, Василя, не стало 4 березня 2022 року у боях у Миколаївській області. Воїнові було 28 років. Він служив у лавах 80-ї бригади.

Старший, 34-річний майор Кирило Вишиваний, загинув через десять днів після цього – внаслідок удару крилатих ракет по Яворівському полігону.

«Як батько щиро співчуваю Василеві Дмитровичу через непоправну втрату. Низький уклін вам та дружині за виховання таких гідних, сильних, красивих Людей, патріотів. Вічна памʼять Героям. Але наш ворог – poсіяни. Це вони вбивають українців. Це вони вбили братів Вишиваних. Будь ласка, не шукаймо ворогів між собою», – зазначив Максим Козицький. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах