Біля заблокованого поляками пункту пропуску бус на польських номерах збив трьох українців

Біля заблокованого поляками пункту пропуску бус на польських номерах збив трьох українців.

Біля заблокованого поляками пункту пропуску бус на польських номерах збив трьох українців. Фото: censor.net

Події
15 грудня 2023 13:33

У четвер, 14 грудня, неподалік пункту пропуску Гребенне – Рава-Руська на кордоні з Польщею водій мікроавтобуса з польськими номерами наїхав на трьох українських водіїв, які ходили по пішохідному переходу. Відповідне відео з місця події з’явилося в українських Telegram-каналах. Згодом цю інформацію «Радіо Свобода» підтвердив Генеральний консул України в Любліні Олег Куць.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інцидент стався на очах в поліції, водія-винуватця затримали, з ним проводять процесуальні дії. За інформацією з Telegram-каналів, від наїзду постраждали троє українських водіїв. Генконсул розповів про стан двох постраждалих.

«За попередньою інформацією, постраждало двоє українських водіїв. В одного – забій руки, в іншого забій ноги. Їм надали допомогу на місці, від шпиталізації вони відмовилися. Ми з ними перебуваємо в постійному контакті. На місце виїхав наш консул, аби детальніше зʼясувати всі обставини», – зазначив Олег Куць.

З 6 листопада 2023 року польські перевізники заблокували рух вантажівок у пунктах пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», а з 23 листопада «Медика – Шегині», вимагаючи заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, а також відновити видачу дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні.

Через блокування на кордоні утворилися багатокілометрові черги з сотень вантажівок. Відомо про два випадки смерті українських водіїв фур в очікуванні перетину кордону.

У відповідь на дії поляків українські перевізники влаштовували попереджувальну акцію поблизу Краківця, щоб переконати польських перевізників, що їхнє блокування кордону шкодить не лише Україні, а й Польщі. Згодом стало відомо, що польські страйкарі отримали дозвіл на протести до лютого 2024 року.

Завдяки переговорам, 11 грудня вдалося розблокували один з чотирьох пунктів пропуску – «Дорогуськ-Ягодин».


 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах