Пластуни принесли до мерії Львова Вифлеємський вогонь миру

Пластуни принесли до мерії Львова Вифлеємський вогонь миру.

Пластуни принесли до мерії Львова Вифлеємський вогонь миру. Фото: city-adm.lviv.ua/Роман Балук.

Події
15 грудня 2023 11:38

Понад 20 років пластуни беруть участь у скаутській естафеті передачі Вифлеємського вогню миру, запаленого у Вифлеємі. У четвер, 14 грудня, представники осередку Пласту у Львові передали вогонь міському голові Львова Андрію Садовому, його заступникам, депутатам та капелану Львівської міської ради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Ми дуже раді бути тут навіть у такий складний для країни і кожного з нас час. Ми розуміємо цінність наших традицій. Наші діти є такими агентами добра і несуть цей вогонь до кожної української домівки і для кожного українця, який сьогодні, на жаль, не може бути вдома. Саме наші наймолодші пластуни виростуть і будуть будувати нашу країну. Ми щороку запалюємо вогонь миру в міській раді Львова, щоб звідси, з центру міста, він поширювався до всіх мешканців нашої громади», – розповіла станична, голова осередку Пласту у Львові Дарина Доскач.

Окрім вогню миру пластуни принесли до мерії пластовий мед та пластову свічку, які скаути створюють в колаборації з львівськими підприємствами.

Після частування пластунів мандаринами та пампухами міський голова попросив дітей завезти Вифлеємський вогонь для поранених військових, які зараз проходять лікування чи реабілітацію у центрі «Незламні».

«Коли ми сідаємо до спільної святої вечері напередодні Різдва, ми виглядаємо у вікно і дивимось, чи сяє зірка в небі. Сьогодні ми дуже добре розуміємо цінність того світла і тепла в наших оселях і душах. Тому так важливо зараз просити в Бога, щоб ми всі разом єдналися в тому світлі. Як каже Господь: «Я є Світло для світу», і кожен з нас є такими світлами, світочами для України. Пам’ятаймо, що наша молитва і наше об’єднання разом дають сил нашим воїнам перемагати і давати нас всім можливість жити у вільній, незалежній Україні», – наголосив капелан Львівської міської ради о. Андрій Сіданич.

До події долучився і мер міста Копичинці (Тернопільська область) Богдан Келічавий, який зможе привезти Вифлиємський вогонь зі Львова до своєї громади.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах