Учні львівського ліцею, що постраждав від російських ракет, повернулися за шкільні парти

Учні львівського ліцею, що постраждав від російських ракет, повернулися за шкільні парти.

Учні львівського ліцею, що постраждав від російських ракет, повернулися за шкільні парти. Фото: city-adm.lviv.ua/Роман Балук

Події
16 сiчня 17:39

Близько 800 учнів львівського ліцею «Оріяна» повернулися до навчання. Ця школа найбільше постраждала внаслідок ракетного обстрілу 29 грудня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у Львівській міській раді, у ліцеї було зруйновано близько 300 вікон і понад 100 внутрішній дверей, заміну яких на себе взяли благодійники Howard G. Buffett Fondation (HGBF). Станом на зараз близько 80% цих вікон та дверей вже встановили, решту доставлять цього тижня.

«29 грудня наша школа сильно постраждала від ракетного удару. В цей час в нас тривали канікули. Діти мали повернутись до навчання 8 січня, але росія внесла свої корективи, тому навчання стартувало сьогодні. Першими до навчання приступили учні 1-7 класів. Оскільки в цих класах досить багато учнів, старшокласники з 8-11 класів поки залишились на дистанційному навчанні. Згодом ми відновимо й інші кабінети і виведемо старші класи на очне навчання. Сьогодні зранку бачила, як діти із задоволенням йшли до школи, обіймалися з вчителями й однокласниками, і це не може не тішити. Навчання йде на повну силу, і сподіваємось, що якнайскоріше побачимо усіх школярів за партами ліцею», – розповіла директорка ліцею «Оріяна» Ірина Коропецька.

Найбільше в цій школі постраждав корпус, де навчалися учні початкових класів. Директорка каже, що суттєві руйнування не дають змоги там швидко провести відновлювальні роботи, тож наразі важко сказати, коли ця частина ліцею почне функціонувати.

Нагадаємо, ліцей «Оріяна» розташований у Сихівському районі Львова. У ліцеї навчається 1260 учнів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах