"Накачував" пацієнтів снодійним, ґвалтував і знімав на телефон: на Закарпатті оголошено підозру лікарю

"Накачував" пацієнтів снодійним, ґвалтував і знімав на телефон: на Закарпатті оголошено підозру лікарю.

"Накачував" пацієнтів снодійним, ґвалтував і знімав на телефон: на Закарпатті оголошено підозру лікарю. Ілюстративне фото: adonis.com.ua

Події
08 березня 10:43

Лікар Іршавської лікарні, що на Закарпатті, вчиняв сексуальну наругу над непритомними пацієнтами. Медик, поки люди були без свідомості, робив з ними непристойні сексуальні дії. Весь процес він фотографував на свій телефон. Викрили зловмисника випадково, коли його колега зайшов до нього в кабінет і побачив сексуальне насилля.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ґвалтував пацієнтів, "накачуючи" їх снодійним

Про те, що в Іршаві викрили лікаря, який сексуально знущався зі своїх пацієнтів, написав 7 березня у Facebook журналіст та адвокат Закарпатського центру правової допомоги Роман Келемен. За його словами, під час діагностичних процедур зловмисник застосовував медичні препарати, які позбавляли свідомості та придушували самоконтроль пацієнтів, а потім вчиняв над ними сексуальні наруги.

«Медик знімав свою поведінку з пацієнтом на камеру телефону. Всі ці фото лікар зберігав у своєму телефоні та ставив фото оголених чоловіків на аватарку їх контактів, і коли йому дзвонили пацієнти, висвічувались фото з непристойною поведінкою лікаря з непритомною людиною», – повідомив Роман Келемен.

Зі слів журналіста, тільки за січень лікар зробив 260 фотографій сексуальної наруги. Викрили його випадково: один з його колег застав зловмисника, коли той робив непристойні речі з пацієнтом, а потім і сам постраждалий звернувся до вполіції про вчинення над ним акту сексуального насилля.

Що відомо про підозрюваного 

За даними депутата Ужгородської міської ради Віталія Глаголи, йдеться про лікаря Юрія Ковача.

Лікар-ендоскопіст Юрій Ковач.Лікар-ендоскопіст Юрій Ковач. Фото: zakarpattya.net.ua

Він працює ендоскопістом в Іршавській лікарні вже 30 років. 

Також Юрій Ковач є депутатом місцевої ради.

Що кажуть колеги та керівник лікарні 

В Іршавській лікарні розповідають, що про такі випадки навіть не підозрювали, адже їх колега 30 років пропрацював в закладі на посаді лікаря-ендоскопіста.

Директор Іршавської районної лікарні Сергій Караслай в коментарі Zaxid.net зазначив, що весь персонал був шокований, коли дізнався про ці факти. «Цей медик все життя пропрацював в нашому медзакладі, 30 років. Він є лікарем-ендоскопістом. Під наркозом, знеболювальним перевіряє ендоскопом шлунок пацієнтам. Він ніколи не виявляв такі схильності, був тихим і спокійним», – сказав керівник медичної установи.

Лікарю загрожує до 7 років позбавлення волі

Як розповіли правоохоронці, понад місяць тому до них із заявою прийшов чоловік, пацієнт цього лікаря, і розповів про те, що з ним сталося.

«Медику вже повідомлено про підозру за ч. 1 і 2 ст. 153 Кримінального кодексу України, це сексуальне насильство, вчинене повторно. Слідчі зібрали достатньо доказів, дійсно вилучені фотографії, які свідчать про злочин. Триває розслідування», – розповіла речниця поліції Закарпаття Ганна Дан.

Згідно з даними правоохоронців, лікарю вже обрали запобіжний захід. Суд постановив йому нічний домашній арешт. Якщо провинну медика доведуть, то йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах