Петро Порошенко програв суд проти львівських прикордонників

Петро Порошенко програв суд проти львівських прикордонників.

Петро Порошенко програв суд проти львівських прикордонників.

Події
15 березня 08:57

Львівський окружний суд відмовив задовольнити позов п'ятого президента Петра Порошенка до віце-спікера Верховної Ради Олександра Корнієнка й сьомого прикордонного загону та повернути йому понад мільйон гривень за квитки на літак, пише Zaxid.net.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Петро Порошенко 1 грудня 2023 року намагався виїхати з України через пункт пропуску «Краківець – Корчова». Нардеп пояснював, що мав відрядження, яке підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Однак прикордонники сьомого загону відмовили у виїзді та ніяк не прокоментували таке рішення. Порошенко заявив, що це перешкоджання його дипломатичній роботі. Згодом «Українська правда» повідомила, що виїзд скасували через лист від СБУ з приміткою «Для службового користування».

У СБУ повідомили, що Порошенко їхав на зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Відомство вважає, що Росія хотіла використати це проти України. 

Цікаво, що попри те, що на першому засіданні у справі 17 січня адвокати Ігор Головань та Станіслав Кунянський повідомляли, що Порошенко хоче повернути 1,2 мільйона гривень разом із прикордонників та Олександра Корнієнка, то у матеріалах справи йдеться, що нардеп хотів компенсацій на понад 3 мільйони гривень.

Нагадаємо, що 58-річний Петро Порошенко також отримав відмову у виїзді за кордон у травні 2022 року, коли хотів взяти участь у засіданні Парламентської асамблеї НАТО.

Додамо, що Порошенко є нардепом та очолює партію «Європейська солідарність». Журнал NV у 2023 році оприлюднив список тридцяти найбагатших українців, в якому Петро та Олексій Порошенки займають третє місце зі статками 954 мільйонів доларів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах