Карта бойових дій в Україні 14 травня

Карта бойових дій в Україні 14 травняю

Карта бойових дій в Україні 14 травняю Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/

Події
14 травня 11:51

Сьогодні, 14 травня, в Україні розпочався 811-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області, а українці намагаються стримати ворога.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 14 травня.

Російські війська продовжували тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста Харкова і наразі, схоже, надають пріоритет швидкому створенню "буферної зони" вздовж міжнародного кордону, а не створенню умов для глибшого проникнення на північ Харківської області. Відомо про відносно швидкі темпи просування російських військ у Вовчанську та знищення кількох мостів через ключові водні шляхи в межах населеного пункту.

Українські сили завдали успішних ракетних ударів по російській базі протиповітряної оборони в окупованому Криму та успішних ударів безпілотників по російській енергетичній інфраструктурі в Росії.

Російські війська нещодавно підтвердили просування поблизу Липців і Вовчанська на півночі Харківської області.

Карта бойових дій в Україні.Карта бойових дій в Україні. Джерело: understandingwar.org

Російські війська нещодавно провели невдалий грубо посилений механізований штурм на захід від Кремінної. Українські джерела опублікували кадри знищення українськими силами п’яти танків (зокрема один Т-90) і п’яти БМП між Торським і Тернами (обидва на захід від Кремінної).

Карта бойових дій в Україні.Карта бойових дій в Україні. Джерело: understandingwar.org

Українські війська нещодавно відновили втрачені позиції на північний схід від Часового Яру, тоді як 13 травня навколо Часового Яру тривали важкі бої. Опубліковані 12 травня геолокаційні кадри показують, як українські війська захоплюють і очищають утримувану Росією позицію в лісовій зоні на південному заході Богданівки.

Карта бойових дій в Україні.Карта бойових дій в Україні. Джерело: understandingwar.org

Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися до Глибокого (на північ від Липців) і підняли прапор у центрі села, але російські джерела стверджують, що їх війська ще не захопили все Глибоке та не просунулися на захід від села.

Російські війська захопили Вовчанський м’ясокомбінат на півночі Вовчанська, а російські блогери стверджували, що російські війська також захопили взуттєву фабрику на півночі Вовчанська вранці 13 травня та просунулися в центр Вовчанська.

Карта бойових дій в Україні.Карта бойових дій в Україні. Джерело: understandingwar.org

На Запорізькому і Херсонському напрямку значних змін немає.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах