Швеція передасть Україні літаки ASC 890: для чого вони

Швеція передасть Україні два літаки ASC 890: для чого вони.

Швеція передасть Україні два літаки ASC 890: для чого вони. Фото: flickr.com

Події
29 травня 13:47

Швеція презентувала новий пакет військової підтримки України. Він найбільший на сьогоднішній день: вартує 13,3 мільярди шведських крон. Одна з позиції цього нового пакету заслуговує окремої уваги – Україні передають літаки радіолокаційної розвідки та управління ASC 890.

Як заявили в уряді Швеції, це дає Україні "абсолютно нові можливості для радіолокаційної розвідки та бойового керування цілями в повітрі та на морі", а ще завдяки ним посилюється здатність боротися з цілями великої дальності. Літаки ще оснащені навчально-технічним обладнанням.

У Швеції також зазначили, що передача вплине на обороноздатність їхньої країни, але це вирішать шляхом придбання нового літака ДРЛВ Global Eye.

Швеція передасть Україні два літаки ASC 890: для чого вони.Швеція передасть Україні два літаки ASC 890: для чого вони. Фото: flickr.com

Що відомо про літаки-розвідники ASC 890

Міністр оборони Пол Йонсон розповів, ASC 890 має "великий вплив на українську протиповітряну оборону", оскільки доповнить й посилить обіцяні винищувачі F-16. На пресконференції він запевнив, що ці літаки можуть ідентифікувати крилаті ракети, безпілотники та цілі як на суші, так і на морі.

Також збільшаться можливості України щодо виявлення та боротьби з цілями на значних відстанях. Ці технології на літаку означають, що у літака дальнього радіолокаційного виявлення ASC 890 здатність розрізняти об’єкти та кораблі краща, ніж у традиційного радара.

Літак буде впроваджуватись поступово, оскільки Україна також отримає F-16.

Для подальшого посилення протиповітряної оборони України до пакета підтримки також включили ракети Rb 99 (AMRAAM), які можуть використовуватися як на літаках, так і в наземних системах ППО. Rb 99 – це ліцензійна версія американської ракети AIM-120B (AMRAAM) з дальністю пуску до 70 кілометрів, які раніше складали в Швеції.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах