Суд відновив Ірину Фаріон на роботі у Львівській політехніці і присудив 124 тисячі гривень компенсації

Суд відновив Ірину Фаріон на роботі у Львівській політехніці і присудив 124 тисячі гривень компенсації

Суд відновив Ірину Фаріон на роботі у Львівській політехніці і присудив 124 тисячі гривень компенсації Фото: dsnews.ua

Події
29 травня 17:43
Автор: Юрій Богун

Львівський апеляційний суд у середу, 29 травня відновив Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Львівської політехніки. Про це повідомив Захід.нет.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Визнати незаконним та скасувати наказ ректора НУ “Львівська політехніка” від 15 листопада 2023 року про звільнення Фаріон Ірини Дмитрівни з посади професорки кафедри української мови з 16 листопада 2023 року та наказ ректора від 28 листопада 2023 року про внесення змін до наказу від 15 листопада. Поновити Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови з 24 листопада 2023 року», – сказано в постанові апеляційного суду.

Відповідно до рішення суду, Львівська політехніка має виплатити на користь Ірини Фаріон середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі майже 124 тисяч гриаень, а також судовий збір. Постанова апеляційного суду вступає в дію з моменту проголошення.

Раніше стало відомо, що Львівська політехніка розриває трудовий договір із професоркою Іриною Фаріон.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої депутатки Верховної Ради від "Свободи" та викладачки Національного університету "Львівська політехніка" Ірини Фаріон. 15 листопада міністр освіти та науки Оксен Лісовий повідомив про те, що Національний університет "Львівська політехніка", де Фаріон викладала понад 30 років, ухвалив рішення звільнити її.

Нагадаємо, Ірина Фаріон була доценткою кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» та колишньою народною депутаткою від ВО «Свобода». В інтерв’ю телеведучій Яніні Соколовій 5 листопада вона заявила, що не вважає російськомовних військових ЗСУ українцями й порадила їм називати себе «рускими».

Окрім того, через публікацію Іриною Фаріон листа підтримки студента з Криму його затримала ФСБ. Окупанти викрили хлопця, оскільки Фаріон не приховала його імені у скриншоті листа, а згодом проігнорувала заклики користувачів анонімізувати студента.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах