Зниклого 20-річного львівського студента Олександра Гашевського знайшли мертвим у Тисі

Зниклого 20-річного львівського студента Олександра Гашевського знайшли мертвим у Тисі.

Зниклого 20-річного львівського студента Олександра Гашевського знайшли мертвим у Тисі. Фото: facebook.com/oleg.veremeenko

Події
30 липня 18:38

20-річного студента Львівського національного університету імені Івана Франка Олександра Гашевського, який два тижні тому зник у Карпатах, знайшли мертвим у річці Тиса. Відповідну інформацію поліцейські отримали від румунських колег. Батьки кажуть, перед смертю сина дуже сильно побили. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За яких обставин зник Олександр Гашевський

Зниклого 20-річного львівського студента Олександра Гашевського знайшли мертвим у Тисі.Зниклого 20-річного львівського студента Олександра Гашевського знайшли мертвим у Тисі. Фото: facebook.com/oleg.veremeenko

20-річний хлопець їздив у гори відпочивати і вже, повертаючись додому, зник. Як описує ситуацію сімейний адвокат Олег Веремієнко, студент навчається на кафедрі електроніки. Є уродженцем міста Кременчук, а зараз живе у Львові. Про зникнення повідомили його батьки.

"Кілька днів був у горах, жив в наметі. Подзвонив зі свого мобільного телефона татові у Львів і повідомив, що сів у автобус Верховина – Івано-Франківськ, що їде додому. Це був його останній дзвінок – 14 липня, у неділю", – розповів Веремієнко. 

За словами адвоката, Олександр Гашевський їхав додому темно-зеленим фольксвагеном. У районі Кривопільського перевалу стояв блокпост.

"Водій зупинився, без вимоги працівників ТЦК. Його і ще кількох чоловіків силоміць витягнули і сильно побили. Кинули в автобус і поїхали", – розповів на відео Веремієнко. 

Де і як знайшли тіло хлопця

Першим про загибель хлопця повідомив Олег Веремієнко. Адвокат розповів, що батькам хлопця зателефонували з львівської поліції та повідомили, що тіло знайшли румунські прикордонники в річці Тиса. Тіло наразі батькам не повернули.  

"У п’ятницю (26 липня – ред.) слідча зі Львова Ольга Горбач подзвонила батьку і повідомила, що у Тисі знайшли тіло чоловіка. Пізніше з подібним повідомленням подзвонив уже матері хлопця оперуповноважений. Їм сказали, що додаткова інформація буде у понеділок. Вчора (29 липня, понеділок – ред.) батьки прийшли до цієї до слідчої, там їм показали 3 фото (чоловічий торс у воді, обличчя трупа, яке неможливо ідентифікувати, бо воно побите і синьо-фіолетове, і фото одягу, який був на трупі: реглан від форми "олива", біла футболка з принтом, труси, портмоне, 2 банківські карти і фото студентського", – розповів адвокат Українській Правді.

За його словами, батьки відмовились упізнавати загиблого таким чином, бо по фото це неможливо було зробити.

Перед поїздкою ходив у військкомат

Зниклого 20-річного львівського студента Олександра Гашевського знайшли мертвим у Тисі.Зниклого 20-річного львівського студента Олександра Гашевського знайшли мертвим у Тисі. Фото: facebook.com/oleg.veremeenko

За словами Олега Веремієнка, перед поїздкою у Карпати хлопець ходив у військкомат, щоб подати заяву на відстрочку, але не потрапив на прийом через великі черги. Оскільки він закінчив четвертий курс, студентський квиток на момент поїздки у нього вже був протермінований. Адвокат припустив, що поблизу українсько-румунського кордону хлопця затримав прикордонний наряд. Після цього, стверджує адвокат, хлопця доставили до кількох РТЦК на Закарпатті та Прикарпатті, де він помер внаслідок побиття. З 14 липня даних про місце перебування Олександра Гашевського не було.

Що кажуть батьки загиблого

"З того, що нам відомо, скоріш за все його затримували прикордонники і після цього він зник. Про зникнення ми подали заяву у львівську поліцію. Слідство якось ведуть, але жодних результатів поки нема. Ми намагаємось це якось зрушити, ходжу до прокурора у Львові", – розповів батько Микола Гашевський.

Крім того, мама зниклого Олександра їздила на ймовірне місце зникнення, у Верховину. Там вона також написала заяву у поліцію (а саме у районний Верховинський відділ поліції), аби розуміти, що там відбувалось на місці.

Якихось нових деталей чи відомостей, каже пан Микола, це не дало. 

"Єдине, бачили, що там людей хапають прямо на центральних вулицях. Процедура виглядає так: прикордонники зупиняють, а люди у формі просто хапають цих людей і кудись везуть", – додав батько.

Він переконаний, що треба проводити розслідування на місці, а слідчі, за його словами, не дуже над цим працюють. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах