Чи приїде швидка допомога на виклик під час повітряної тривоги

Чи приїде швидка допомога на виклик під час повітряної тривоги

Чи приїде швидка допомога на виклик під час повітряної тривоги Фото: misto.vn.ua

Події
14 березня 2022 16:09

Через військову агресію Росії чи не щодня у різних куточках України лунають сирени, які сповіщають про повітряну тривогу. Задля своєї ж безпеки люди перечікують тривогу в укриттях. Та якщо комусь у цей час стане погано – чи зможе приїхати швидка медична допомога?

Так, якщо у місті чи області оголошено повітряну тривогу, усі працівники служби швидкої допомоги залишають свої робочі місця та йдуть в укриття. Тож «швидка» зможе приїхати на виклик лише після відбою повітряної тривоги.

«Через повітряну тривогу виклик здійснити неможливо. Тому що ми є стратегічним об’єктом, який охороняється. Є наказ, і його невиконання тягне за собою дисциплінарну відповідальність. Коли звучить тривога, всі покидають свої робочі місця та йдуть в укриття», – пояснила речниця Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тетяна Андрєєва у коментарі Твоєму місту.

Якщо автомобіль «швидкої» опинився в дорозі під час оголошення повітряної тривоги, то медики разом з пацієнтом залишають його та йдуть в укриття, яке поблизу. Якщо пацієнт лежачий, його несуть на ношах або в гамаку.

За словами Тетяни Андрєєвої, враховуючи факт обстрілів автомобілів «швидкої» допомоги та використання їх диверсантами та окупантами в регіонах у центрі та на сході країни, у разі, якщо кілька автомобілів «швидких» стоять щільно, під час оголошення повітряної тривоги водії повинні розставити їх якомога далі один від одного, щоб не було скупчення.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах