Підозра на коронавірус: стали відомі результати чотирнадцятьох пацієнтів зі Львова

Стали відомі результати чотирнадцятьох пацієнтів зі Львова. Фото: Zik.ua

Стали відомі результати чотирнадцятьох пацієнтів зі Львова. Фото: Zik.ua

Події
20 березня 2020 14:15

Сьогодні вранці, 20 березня, до Львова прийшли ще 11 результатів досліджень аналізів хворих з підозрою на коронавірус. Загалом вже відомі результати чотирнадцятьох пацієнтів з міста Лева.

Про це пише ZAXID.NET з посиланням на директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Романа Павліва.

За словами Романа Павліва, мова йде про результати досліджень, які були відправлені до Києва у понеділок, 16 березня, до вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров'я України. Тоді відправили 19 зразків матеріалу, відібраний у пацієнтів з підозрою на коронавірус. Усі хворі повернулись з країн, де зафіксовано це захворювання.

«У 14 з них результати негативні, тобто, ці люди не хворі на коронавірус. В одних діагностували грип, що протікав у важкій формі, в інших респіраторні захворювання, але не коронавірус. У ситуації, що склалася, краще зайвий раз перестрахуватися, ніж щось пропустити», – прокоментував ситуацію Роман Павлів.

Результати ще п’ятьох пацієнтів, які відправили в лабораторію до Києва 16 березня, мали б бути відомі сьогодні, 20 березня. А результати досліджень, які зі Львова відправляли впродовж цього тижня, будуть відомі вже наступного тижня.

Додамо, протягом доби 20 березня до Львівської інфекційної лікарні звернулось ще восьмеро пацієнтів з підозрою на коронавірус. У всіх хворих візьмуть аналізи на COVID-19 та відправлять матеріали на діагностику в Київ. 

Нагадаємо, станом на ранок п’ятниці, 20 березня, в Україні офіційно підтверджено 26 випадків захворювання коронавірусом, три з них – смертельні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах