Чим закінчився матч "Шахтар" - "Брага" у Львові (фото)

Новина - Спорт - Чим закінчився матч "Шахтар" - "Брага" у Львові (фото)

Новина - Спорт - Чим закінчився матч "Шахтар" - "Брага" у Львові (фото)

Спорт
15 квiтня 2016 09:17

Перед матчем-відповіддю чвертьфіналу Ліги Європи проти португальської "Браги" підопічні Мірчи Луческу хоча й вважалися фаворитами, однак були доволі стриманими у своїх діях та прогнозах. 2:1 на виїзді у Португалії був водночас і комфортним, і небезпечним рахунком для "Шахтаря".

У свою чергу "Брага" серйозно розраховувала на можливість відігратися – потрібно було забити всього два м’ячі і путівка у півфінал Ліги Європи була б вже у кишені підопічних Паулу Фонсеки.

Однак 14 квітня рахунок 4:0 на користь "Шахтаря" під гучні овації "Арени Львів" зняв усі запитання, хто гідний вийти в ? фіналу Ліги Європи. "Гірники", які виходили на поле на правах фаворитів, раділи, мов діти. Мірча Луческу подякував трибунам, а тренер суперника запевнив, що буде у цій Лізі Європи вболівати за перемогу "Шахтаря".

Єврокубковий матч донецького клубу на львівській арені вкотре виявився атмосферним та видовищним. Підтримати "гірників" із різних куточків України приїхали 33 617 вболівальників. За прапорами на трибунах можна було пригадати усі більш-менш відомі міста і містечка західної України. Не бракувало гостей і зі сходу, а також із Черкас, Вінниці, Києва.

Чим закінчився матч "Шахтар" - "Брага" у Львові (фото) фото

Чвертьфінальний поєдинок Ліги Європи стартував із перфомансу на честь капітана "гірників" Даріо Срни. Вийшовши того вечора на поле, хорватський захисник побив рекорд клубу – 486 матчів за команду. Раніше найбільше ігор у футболці "Шахтаря" провів Михайло Соколовський, який також був присутній на матчі. Його рекорд протримався із 1987 року. На честь нового рекорду "Шахтаря" на центральній трибуні розтягнули величезний банер із зображенням футболки багаторічного капітана "гірників".

Чим закінчився матч "Шахтар" - "Брага" у Львові (фото) фото 1

"Арена Львів" нехай і досі стихійно, але впевнено підтримувала "Шахтар". На одному із секторів стадіону увагу привертала компанія чоловіків із виразним карпатським акцентом. Вболівальники дуже емоційно підтримували українську команду, а після другого голу вже смакували, хто приїде до "Львова" на півфінал Ліги Європи – може "Ліверпуль" або "Севілья"?

Як виявилось чоловіки приїхали із Вижницького району, що у Чернівецькй області, і вже не вперше бувають на матчах "Шахтаря". Зокрема, один із них, Володимир, говорить, що у їхньому селі вже склалася певна традиція: спочатку він з односельчанами купує квитки, далі планують дорогу, яка забирає до 6 год, а потім разом їдуть на футбол до Львова. Своє рідне село Лопушна називає "абсолютно футбольним селом", а сам Володимир – рекордсмен серед односельчан за кількістю відвіданих матчів "Шахтаря" на "Арені Львів" - всього 13 поєдинків.

Чим закінчився матч "Шахтар" - "Брага" у Львові (фото) фото 2

Для родини із містечка Журавно, що на Львівщині, поїздка на матчі "Шахтаря" теж стала доброю традицією. Головним футбольним мотором у сім’ї вважається син Богдан, який займається футболом. Його мама викладає англійську та французьку мови у школі, однак вже вкотре посеред тижня разом із сином та чоловіком приїжджає на матчі "Шахтаря".

"Я ніколи не зрозумію тих людей, які називають "Шахтар" не українським клубом. У нашій родині ми не розділяємо Україну, Донецьк – це українське місто, "Шахтар" - український клуб. Тому для нас є важливим підтримати донецьку команду, тим більше, коли на кону – півфінал Ліги Європи", - прокоментувала жінка.

А на іншому боці стадіону поруч із ультрас "Шахтаря" розташувався невеличкий загін українських десантників – блакитні берети військових було видно навіть із протилежних трибун. Один із військових, високий, міцної будови чоловік, розмовляв із батьком по телефону. Чоловік не приховував емоцій від гри та переможного рахунку, а тим часом Віктор Коваленко забив третій гол у ворота "архієпископів".

"Це просто подарунок, - коментує військовий 25 аеромобільної бригади із Дніпропетровська Юрій. – Вперше на "Арені Львів" і стільки емоцій. Підтримка трибун хороша, але все ж таки відчувається, що не домашня. От я порівнюю із матчами "Дніпра" на стадіоні "Дніпро-Арена". Там якщо фанати заряджають, то їхні кричалки не повторюються впродовж 20 хв і ніхто, ніхто на стадіоні не в силі їх перекричати. Тут по-іншому, але це зрозуміло, чому".

Юрій розповідає, що йому та ще двадцятьом його колегам пощастило потрапити на футбол із Яворівського полігону, де десантники зараз проводять навчання.

Чим закінчився матч "Шахтар" - "Брага" у Львові (фото) фото 3

Тим часом на полі "Арени Львів" донецький "Шахтар" знущався над португальською "Брагою" - станом на 50 хв зустрічі рахунок становив 3:0. І хоча гості поля досить впевнено розпочали гру і навіть могли забивати, однак досить швидко заробили пенальті, яке реалізував Даріо Срна на 24 хв зустрічі. Наступний гол у власні ворота португальці теж привезли самі – після стрімкої атаки "Шахтаря" захисник "Браги" Рікарду Феррейра відзначився автоголом вже перед свистком на перерву.

На 73 хв зустрічі Рікарду Феррейра знову забив у власні ворота і рахунок став справді розгромним – 4:0. Під завісу матчу португальці на останніх силах пробували забити гол престижу, однак голкіпер Андрій П’ятов міцно тримав власні ворота на замку.

"Це важкий для нас результат, - прокоментував опісля головний тренер "Браги" Паулу Фонсека. -  Протягом перших 20-ох ми виглядали досить добре, контролювали гру, та потім, на жаль, наша команда трохи "спустилася". Ми сьогодні були не тією "Брагою", якою звикли бути. Я вдячний за те, як нас тут зустріли, я дуже радий! Львів – гарне, чарівне місто із привітними й усміхненими людьми. Скажу лише за себе, та сподіваюся, що це пошириться на всіх футболістів "Браги". Я вболіватиму за те, щоби "Шахтар" виграв цю Лігу Європи!".

У свою чергу Мірча Луческу, який не приховував емоцій на полі, одразу подякував місцевій публіці за підтримку, забувши свої попередні слова про "Арену Львів" як нейтральне поле для "гірників".

Чим закінчився матч "Шахтар" - "Брага" у Львові (фото) фото 4

"Вийшла дуже видовищна гра. Впевнений, усі щасливі, і публіка, яка сьогодні нас підтримувала, отримала багато задоволення. Протягом майже всього матчу скандували: "Україна! Україна!" Це дуже приємно, дуже важливо. Команду з Донецька із таким теплом зустріли та підтримали сьогодні тут, у Львові", - прокоментував румунський наставник.

На запитання журналістів, чи тепер Мірча Луческу вірить у перемогу "Шахтаря" у Лізі Європи, тренер відповів, що залишився при своїй думці – рівень "гірників" поки що не дотягує до рівня володаря єврокубка, однак команда прибавляє у кожній грі. Тренер залишається обережним у своїх прогнозах, адже суперниками "Шахтаря" у півфіналі Ліги Європи можуть стати "Ліверпуль", "Вільяреал" та "Севілья". І кожна із цих команд по-своєму небезпечна для "Шахтаря".

Після перемоги над "Брагою" футболісти "Шахтаря" влаштували справжні танці у роздягальні, змусивши стрибати навіть поважного Мірчу Луческу.

Півфінал Ліги Європи не став неймовірним досягненням для "Шахтаря", однак став приємним сюрпризом і додатковою мотивацією у боротьбі за трофей, особливо після втрати очок у чемпіонській гонці УПЛ проти столичного "Динамо".

Яка команда випаде "Шахтарю" у півфіналі Ліги Європи – вирішить жеребкування, що відбудеться 15 квітня. А тим часом змоклі та змерзлі, але водночас дуже збуджені вболівальники "Арени Львів" покидали стадіон із мрією повернутись сюди ще раз.

"Привезіть нам "Ліверпуль", - кричав хтось услід донецькій команді. А хтось із тієї ж компанії замовляв "Севілью", а ще інші – "Вільяреал". Однак незалежно від результатів жеребкування ці вболівальники повернуться на "Арену Львів", аби стати свідками захопливого футболу та історичного матчу. Можливо, через кілька тижнів Львів проводжатиме "Шахтар" вже до швейцарського "Базеля", де цього року розіграють Кубок Ліги Європи.

Джерело: zaxid.net. 

Читайте також: 

У Львові склали ТОП місць концентрації ДТП

Розпочався продаж квитків на матчі "Карпат" проти "Говерли" та "Шахтаря"

Передумали: на Львівщині і надалі будуть перевозити пільговиків

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах