Знай наших: львівський веслувальник став чемпіоном світу серед молоді

Львівський веслувальник став чемпіоном світу серед молоді. Фото: Управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації

Львівський веслувальник став чемпіоном світу серед молоді. Фото: Управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації

Спорт
07 вересня 2021 14:11

Напередодні, 6 вересня, у Португалії завершився чемпіонат світу серед юніорів і молоді з веслування. Українські веслувальники, в команду яких входив львів'янин Василь Смілка, вперше в історії вибороли золоту медаль в олімпійській байдарці-четвірці. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, чемпіонат проходив у португальському містечку Монтемор-у-Велью. Останній змагальний день став особливо продуктивним для національної збірної.

До складу молодіжної байдарки-четвірки входили вінниччанин Дмитро Даниленко, Олександра Зайцева з Херсонщини, Віталій Бистревський з Дніпропетровщини та вихованець львівської школи веслування Василь Смілка.  Команда стала першою на дистанції 500 м.

Львівський веслувальник став чемпіоном світу серед молоді. Фото: Управління молоді та спорту Львівської облдержадміністраціїЛьвівський веслувальник став чемпіоном світу серед молоді. Фото: Управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації

Ще одну медаль для Львівщини привезе Христина Осіпчук. У каное-четвірці на дистанції 500 м разом з прикарпатками Іриною Федорів та Ксенією Романчук та житомирянкою Тетяною Смиловенко вона стала срібною призеркою.

Бронзовою призеркою змагань також стала львів'янка Валерія Терета у каное-двійці серед молоді на дистанції 500 м. Вона змагалась разом із Андрієм Шкарнегою з Рівненщини.

Загалом збірну України на чемпіонаті світу представляли 37 веслувальників  у 35-ти видах програми.

Нагадаємо, під час футбольного матчу на Львівщині сталася масова бійка. Побоїщем завершився поєдинок Другої ліги Перемишлянського району. У ньому брали участь футболісти, вболівальники та судді.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах