5 причин, чому планшети вже можуть замінити ноутбуки

5 причин, чому планшети вже можуть замінити ноутбуки - фото

5 причин, чому планшети вже можуть замінити ноутбуки - фото

Техно
24 серпня 2023 21:41

Планшети стали невіддільною частиною нашого життя. Вони зручні, мобільні, функціональні та доступні. Але чи можуть вони повністю замінити ноутбуки? Багато хто скаже, що ні, адже в гаджетів є свої обмеження щодо продуктивності, клавіатури, портів. 

Однак з моменту появи першого планшета індустрія сильно еволюціонувала. Розповідаємо, чому ці гаджети вже можуть замінити ноутбуки для більшості користувачів.

Діагональ екрана

Одним із головних аргументів на користь ноутбуків вважається розмір дисплея. Дійсно, на великій панелі зручніше працювати. Але сучасні планшети не відстають від ноутбуків за цим параметром. 

Багато виробників випускають рішення з 12-дюймовими екранами, що наближається до «ноутбучних» параметрів. Ба більше, існують моделі з 14-дюймовими матрицями, як Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, які легко конкурують з лептопами-трансформерами. До того ж планшетні екрани підтримують сенсорне управління і роботу зі стилусом, що розширює сценарії користування.

Час автономної роботи

Це незаперечна перевага планшетів перед ноутбуками. Завдяки енергоефективним чіпам у мобільного пристрою більше шансів «дожити» до вечора без проміжної підзарядки. 

Наприклад, iPad Air може працювати до 10 годин під навантаженням, а Samsung Galaxy Tab S9+ — близько 14 годин. Це означає, що ви можете пристрій з собою в тривалу поїздку і продовжувати виконувати роботу.

Можливості камер

Планшети оснащують камерами, що дозволяють знімати на високому рівні, а фронтальні датчики перевершують камери в ноутбуках. Коли справа доходить до відеоконференцій, моментально стає зрозумілою різниця між планшетом і ноутбуком. Як офісний пристрій для відеодзвінків з високою роздільною здатністю багато хто вибирає iPad, Xiaomi Pad або Galaxy Tab. 

Операційна система

Планшети працюють під управлінням мобільних операційних систем iOS і Android. Ці системи багатофункціональні, а різноманітність софту дає змогу виконувати більшість повсякденних завдань. 

Крім того, мобільні операційні системи підтримують мультизадачність. Це найбільш актуально для всіх, хто хоче замінити ноутбук. Ви можете легко перемикатися між додатками, працювати з кількома вікнами одночасно, не знижуючи продуктивність.

Габарити та вага

Нарешті, планшети легші й тонші, ніж ноутбуки. Носити пристрій у рюкзаку або сумці простіше, ніж будь-який ультрабук, а за бажання ви можете від'єднати клавіатуру і користуватися пристроєм у більш компактному формфакторі. 

Планшети також краще підходять для використання в різних ситуаціях: ви можете тримати їх у висячому положенні, ставити на стіл або підставку, прикріплювати до підвісного стенда. У ноутбука в цьому плані значно менше опцій.

Як бачите, планшети вже можуть замінити ноутбуки для більшості користувачів. Звісно, лептопи все ще мають свої переваги для деяких професійних завдань, але для звичайного користувача планшет може стати повноцінною заміною.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах