Які програми потрібні для інтернет-магазину

Техно
10 сiчня 15:06

З початком пандемії covid-19 все більше людей надають перевагу інтернет-магазинам. Завдяки стрімкому розвитку e-commerce кожен може знайти бажаний товар в необхідній кількості, навіть не виходячи з дому, а потім отримати своє замовлення у будь-якому населеному пункті. 

Асортимент в таких магазинах просто неосяжний, але стримувальним фактором для потенційних клієнтів залишається невпевненість, чи отримають вони вчасно дійсно якісний товар. Будь-який збій в роботі інтернет-магазина призводить до серйозних збитків, а також суттєвого удару по репутації. Тому дуже важливо налагодити ідеальну та безперебійну роботу бізнесу. Ідеальне рішення – впровадження надійного обладнання та функціонального програмного забезпечення для контролю руху товарів, оперування повним комплексом даних про замовлення та підтримувати зв'язок між членами команди.

На платформі Shelfy представлений огляд широкого спектра корисних програм для власників інтернет-магазинів. На сайті ви зможете знайти окремі розділи з CRM, ERP, Task manager, фінансових сервісів тощо. Тут ви зможете легко обрати необхідне рішення для себе, порівняти фаворита з альтернативними варіантами, ознайомитися з відгуками та переконатися у правильності вибору.

Автоматизація онлайн-магазину

Програми автоматизації допоможуть розв’язати 3 основні проблеми власників онлайн-магазинів: 

Ідентифікація клієнтів. У фізичних магазинах ідентифікувати постійних клієнтів можна в обличчя або за допомогою дисконтної карти. ПЗ дозволяє розробляти програми залучення нових клієнтів та утримання старих. На сайті клієнт зможе створити власний кабінет, а менеджеру програма надасть детальну інформацію про кожного користувача.

Контроль за рухом товарів. Великі інтернет-магазини мають декілька складів, також товари можуть продаватися за попереднім замовленням. Статус товару може змінюватися по декілька разів: замовлено, оплачено, відправлено, отримано, повернено тощо. За всі ці операції відповідають різні співробітники, тому без системи автоматизації може виникнути безліч помилок, затримок та збоїв.

Управління товарами. За допомогою програмного забезпечення можна автоматично підвищити або знизити ціни на весь модельний ряд чи певну групу товарів. Автоматизація виключає можливість помилок, пов’язаних з людським фактором, а ефективність компанії зростає не менше ніж на 30%. 

Корисні програми та системи для інтернет-магазинів

Наразі більшість інтернет-магазинів прагнуть автоматизувати більшість бізнес-процесів. Це дозволяє пришвидшити цикл обслуговування клієнта, починаючи від обслуговування і закінчуючи обробкою замовлень. Допоміжні інструменти полегшать виконання частини процесів та зроблять роботу комфортнішою.

CRM. Це програмне забезпечення призначене для управління всіма складовими взаємодії з клієнтами та роботи онлайн-магазина. Серед головних функцій CRM можна виділити: збір контактів, моніторинг взаємодій, інтеграції з соціальними мережами та месенджерами, облік залишків на складі, аналітика та візуалізація продажів, сегментація клієнтів, ведення електронного документообігу тощо. Завдяки цьому менеджери матимуть доступ до єдиної бази клієнтів для відстеження статусів замовлень та історії взаємодії з кожним покупцем. Інтеграція з сервісом call tracking дозволить відстежувати дзвінки менеджерів для оцінки ефективності їх роботи та вчасного виправлення усіх проблемних моментів.

ERP. Enterprise Resource Planning – це система управління підприємством для інтегрування в єдину екосистему усіх підрозділів компанії. Це ПЗ дозволяє автоматизувати та спростити рутинні операції, такі як облік товарів на складі, фінансовий облік, звітність тощо. Онлайн-магазинам ERP-системи будуть корисні для оперативного реагування на зміни в запасах, обробки замовлень, відстеження постачань тощо. Завдяки цьому підприємці  зможуть відстежувати кількість запасів на складах в режимі реального часу, а також автоматично отримувати сповіщення про необхідність закупівель. Крім того, ERP повністю автоматизує облік прибутків та витрат для кращого розуміння фінансового стану інтернет-магазину. Система також автоматизує процес обробки замовлень для скорочення витрат часу та ці рутинні задачі.

Task Manager. Власники онлайн-магазинів постійно змушені вирішувати низку задач. Деякі з них є рутинними, а інші потребують постійного контролю. В такому вирі обов’язків дуже легко упустити щось важливе: підписання документів, дзвінок постачальникам, нараду з персоналом тощо. Системи управління завданнями допоможуть організувати роботу, вдосконалити співпрацю команди та забезпечити ефективне виконання завдань. В системі можна створювати, призначати та відстежувати завдання для всіх робочих процесів в інтернет-магазині. Це забезпечує структуровану організацію та ефективне управління проєктами. Програма надає можливість командам спільно працювати, обмінюватися інформацією та взаємодіяти в реальному часі. Це підвищує комунікацію та співпрацю, спрощуючи обмін даними та ідеями.

Marketing tools. Просування магазину – головне завдання власника, тому спеціальне програмне забезпечення стане незамінним помічником у цій справі. Такі програми допоможуть оптимізувати маркетингові задачі та рутинні робочі процеси. Це дозволить краще генерувати лідів та швидше закривати угоди. Marketing tools допоможуть суттєво зменшити кількість повторюваних рутинних операцій: email розсилки, SMS, push-сповіщення тощо. Це дозволить звільнити час маркетологів для виконання стратегічно важливих задач, а також мінімізувати ймовірність помилок через людський фактор. Спеціалісти зможуть легко та швидко створювати цікавий контент, надсилати листи потенційним покупцям, сегментувати цільову аудиторію тощо. Це дозволить адаптувати маркетингову стратегію під актуальні дані.

Аналітичні програми. Підприємці повинні постійно аналізувати роботу свого бізнесу для покращення ефективності продажів та просування інтернет-магазину. Та зробити це самостійно без використання додаткових інструментів майже неможливо. Наприклад, Google Analytics надає повну інформацію про трафік, аудиторію покупців та ефективність рекламних кампаній.  Serpstat надасть повну інформацію про становище сайту в пошуковій видачі. А Google Search Console покаже кількість трафіку та кліків, отриманих сторінками вашого сайту з органічної видачі для контролю індексації сторінок та виявлення помилок з точки зору системи Google.

Фінансовий облік та онлайн-платежі. Наразі на ринку представлено безліч сервісів для ведення фінансового та бухгалтерського обліку, а також приймання й обробки онлайн-платежів. Наприклад, після оформлення замовлення у вашому онлайн-магазині клієнт повинен його сплатити. Тут і буде корисний сервіс інтернет-еквайрингу. Ви зможете приймати платежі від клієнтів найпопулярнішими способами, та навіть приймати оплати з-за кордону.

CMS. Системи керування контентом являють собою набір скриптів для автоматизації керування онлайн-магазином. Цей інструмент умовно можна назвати двигуном сайту. Тепер не доведеться керувати всім контентом вручну, CMS автоматизує безліч процесів. Для цього не потрібно володіти спеціалізованими навичками програмування, такі системи мають інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Можна також налаштувати права доступу для співробітників, надавши їм доступ тільки до окремих розділів сайту. CMS за лічені секунди знайде конкретну сторінку серед тисяч інших, і ви зможете легко внести зміни у будь-який розділ вебсайту. Крім того, CMS зможе зробити контент помітнішим для пошукової системи. Ви зможете легко змінити дизайн сайту та кастомізувати його під індивідуальні потреби чи побажання.

Отже, програмне забезпечення може суттєво полегшити управління онлайн-магазином та покращити вашу роботу. Такі інструменти допоможуть у підвищенні ефективності продажів та просуванні сайту. Користуйтеся нашим переліком та шукайте нові програми, корисні для вашого бізнесу.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах