Міський транспорт отримає 30 мільйонів гривень на реконструкцію

фото:lwr.com.ua

фото:lwr.com.ua

Транспорт та інфраструктура
25 лютого 2015 09:49

У Львові планують відреконструювати до 30% рухомого складу електротранспорту на суму близько 27,8 млн грн. Йдеться про капітальний ремонт 10 трамваїв і 10 тролейбусів та середній – ще 20 трамваїв і 10 тролейбусів, а також перетворення 6 трамваїв на низькопідлогові.

Про це під час "бюджетних" громадських слухань повідомив начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

Майже 43 млн грн з бюджету розвитку міста пропонують виділити у статутний капітал комунального підприємства "Львівелектротранс".


Капітальний ремонт і реконструкція 36 трамваїв обійдеться в 5 мільйонів гривень


Зокрема, з цих коштів пропонується виділити 5 млн грн на капітальний ремонт не менше 10 трамваїв, реконструкцію 6 трамваїв під низькопідлогові та середній ремонт ще 20. Окрім цього, у планах – капітальні ремонти 10 тролейбусів та середні – ще 10. Таким чином, йдеться про майже 30% рухомого складу.


Де проведуть  капітальний ремонт колії


На капітальний ремонт колії пропонують виділити 2,1 млн грн. Зокрема, йдеться про вул. Княгині Ольги, вул. Франка, Винниченка тощо. Також "Львівелектротранс" планує провести цьогоріч капітальний ремонт контактної мережі від вул. Сахарова до аквапарку.


Ремонт контактної мережі


З моменту будівництва її не оновлювали, а це більше 30 років. Лише вартість дроту складає 1,5 млн грн. Таким чином, необхідним є капітальний ремонт контактної мережі тролейбуса на вул. Патона-Ряшівська, Кропивницького-Коротка тощо. Усі ці суми розписано на статутну діяльність підприємствам, і вже вони своїми силами закуповують необхідне обладнання та матеріали і виконують роботи.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 25 лютого 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах