Над Львовом пообіцяли "відкрити" небо

фото:stezhkamu.com

фото:stezhkamu.com

Транспорт та інфраструктура
23 березня 2015 11:48

 Над  Львовом пообіцяли "відкрити" небо

"Відкрити"  небо над Міжнародним  аеропортом "Львів" обіцяють народні депутати, які взяли участь у виїзному засіданні парламентського Комітету з питань т ранспорту в обласному центрі. Про це інформує ukrinform.ua.


Проект "Відкрите небо" ініціює ЛОДА


-Я вважаю, що ми сьогодні суттєво втрачаємо через відсуність Угоди про загальний авіапростір. Якщо це питання не вирішать на державному рівні, то необхідно запровадити на базі львівського аеропорту пілотний проект "Львів – відкрите небо". За рік побачимо, чи дало це можливість збільшити прибутки. Ми можемо прийняти окреме рішення і дати йому п’ятий рівень свободи ( право на політ між двома державами в ході перельоту, який починається або закінчується в своїй країні), щоб лоукости і інші авіакомпанії могли вільно літати. Для цього не потрібно угод з Європейським Союзом, а достатньо позиції держави, - відзначив на засіданні голова ЛОДА Олег Синютка.


Пілотний проект - це інвестиційна привабливість і робочі місця


 Але для цього необхідно усунути ряд недоробок: до цього часу не здали в експлуатацію злітно-посадкову  полосу, систему навігації. Крім того, не вирішене питання про незалежне електропостачання і т.п.

18 листопада 2013 року в Вільнюсі відбулось парафування Угоди про загальний авіаційний простір (САП) між Україною і країнами Європейського Союзу. Проте подальше підписання Угоди сьогодні заблоковано через відсутність  погодженої позиції між Іспанією і Великобританією.

Доки ці питання не будуть врегульовані, представники української авіаційної галузі, чиновники Міністерства інфраструктури і народні депутати України з Львівської області пропонують "відкрити небо" над львівськом аеропортом, що в свою чергу, дасть  суттєвий поштовх для розвитку цього аеропорту не лише для Львова, але й всієї України,  розвитку інфраструктури, а також вплине на розвиток транзитного потенціалу України, буде сприяти створенню нових робочих місць і підвищенню інвестиційної привабливості галузі.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:Зверніть увагу: сьогодні у Львові на ремонт закриють вулицю Стуса і змінять маршрути чотирьох автобусів 

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 23 березня 

 

-           

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах