На Сихові з'явиться перший безбар’єрний парк

Фото с сайта www.worldbank.org

Фото с сайта www.worldbank.org

Транспорт та інфраструктура
15 квiтня 2015 18:01

Безпечний дитячий майданчик, пандуси для візочків та валіз, плитка з ознакування для незрячих, лавки для комфортного відпочинку невдовзі з’являться у сквері на Сихові. Більше ніж дев’ять місяців група активістів "109" працювала над проектом зміни середовища Санта-Барбари, тепер задум готують втілювати в життя.

Усе почалося із громадського спротиву. На просп. Червоної Калини, 109, було заплановано будівництво кількаповерхового торгового комплексу. Попри те, що підприємець мав усі документи, мешканці цього мікрорайону категорично заперечували облаштування торгового комплексу. Понад сотня сихівчан вийшла на пікет проти майбутньої забудови в рекреаційній зоні. Неподалік майбутнього відпочинкового комплексу розташовано школу, тож сихівчани впевнені: біля навчального закладу повинен бути майданчик для дітей, а не громіздка будівля.

Саме тому вони створили групу "109" і запропонували облаштувати сквер біля цього об’єкта.

Зараз тут є кафе, майданчик, територія незрозумілого призначення. Накопичення різних будівель і неспокою створило дискомфорт для мешканців. Отож активісти групи "109" вирішили створити щось максимально доречне для цієї локації.

- Восени ми презентували принципи, за якими розроблятимемо проект. Пізніше організовували зустрічі з мешканцями, бізнесменами та підприємцями, власниками приміщень навколо, школою, адміністрацією району.

Цей простір стане доступним для усіх людей, де не буде бар’єрів, які перешкоджатимуть руху. Ми намагалися закласти концепцію максимальної зручності.  В проекті закладено замощення тротуарною плиткою двох видів: вказувати напрям руху та його зміну. Ми забрали бордюри. Взагалі територія передбачатиме такий комфорт, що батьки зможуть не хвилюватися за дітей: наймолодші не матимуть бар’єрів для ігор, — розповідає Марічка Закалюжна, учасниця угруповання "109".

У проекті заклали лавки трьох різних модулів: вони проектують різні сценарії того, як люди можуть між собою комунікувати.

Зараз готуються переговори з представниками бізнесу, які, ймовірно, підтримають оновлення території. З міського бюджету цьогоріч зможуть виділити гроші на замощення території, а це понад 700 тисяч гривень, пише gazeta.lviv.ua. 

"Група 109" — урбаністична ініціатива, яка виникла влітку 2014 року. Основні напрями роботи: втілення позитивних прикладів оновлення громадських просторів, освітня діяльність та міські інтервенції.

Фото: група

Фото: група "109"

Ще новини Львова:

Якою стане вулиця Богдана Хмельницького після ремонту 

Частина Львова лишилася без води: де курсують водовозки 

На травневі свята до Львова курсуватимуть додаткові потяги

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах