Городян закликають cкаржитися на порушення в львівских маршрутках

Новина - Транспорт та інфраструктура - Городян закликають cкаржитися на порушення в львівских маршрутках

Новина - Транспорт та інфраструктура - Городян закликають cкаржитися на порушення в львівских маршрутках

Транспорт та інфраструктура
16 квiтня 2015 14:05

Після одноденного пасажирського страйку львів’яни і надалі мають відстоювати свої права на підвищення якості проїзду в міському громадському транспорті, вважають у  спільноті "Громадський контролер".

фото: fitnes.lviv.ua; uk.wikipedia.org; tsn.ua

ФОТО: FITNES.LVIV.UA; UK.WIKIPEDIA.ORG; TSN.UA

Про це Tvoemisto.tv розповів організатор страйку Петро Волинський.

За його словами, відслідкувати кількість людей, які взяли участь у страйку, неможливо. Хоча, якщо переглядати кількість дописів в Facebook, то можна зробити висновок, що значна кількість людей все-таки долучилась до одноденного бойкоту маршруток. Втім, погодні умови не усім дозволяли проміняти маршрутку на приємну прогулянку.

Проте точно можна сказати, що львів'яни задумались над тим, що їм треба щось робити, аби перевізники не диктували їм свої умови, зазначив Волинський.

Як зазначається у спільноті "Громадський контролер", вона створена з метою контролю якості перевезення в громадському транспорті та розміщення пропозицій для вдосконалення цього процесу. Також пропонується через групу збирати та поширювати інформацію про перевізників, які неякісно надають послуги чи порушують правила перевезення.

"Наші вимоги: а) обґрунтована вартість проїзду шляхом запровадження електронного квитка; б)  дотримання норм безпеки при пересуванні в громадському транспорті ; в) оприлюднення та дотримання перевізниками графіку руху; г) ввічливе ставлення водіїв до пасажирів", – зазначають активісти.

Однак львів’яни мають не обмежуватися постом в Facebook про певні порушення їх прав, а звертатися із відповідними заявами у міську раду.

"По найбільш кричущих фактах будемо реагувати усіма можливими способами. Таких спільнот є багато. Проте ми хочемо зібрати активних людей, які готові відстоювати свої права. Головне – навчити людей не лінуватися та діяти", - додав Волинський.

Як повідомлялося раніше, 15 квітня у Львові відбувся одноденний пасажирський страйк. Чимало львів'ян про ініціативу не знали. Утім, практично усі погодилися, що у маршрутках таки є чимало проблем, і висловлювати своє незадоволення роботою громадського транспорту у Львові потрібно.

Ще новини Львова:

Бази даних, які корисні кожному львів’янину: перелік 

Розпочинається ремонт автошляхів Львів-Червоноград, Львів-Луцьк та Львів-Тернопіль 

Львів стане першим в Україні містом, де впровадять систему Smart Сity

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах