Рейд у Львові: за що й на скільки ДАІ покарала водіїв маршруток

фото:www.youtube.com

фото:www.youtube.com

Транспорт та інфраструктура
07 травня 2015 14:56

Порушників правил дорожнього руху у Львові даішники виявляли протягом кількаденного рейду. Лише упродовж 6 травня правоохоронці одразу склали 8 протоколів, більшість яких стосувалася несправності маршруток та зміни маршруту. Про це інформує ZAXID.NET.

Як розповіла речник міського ДАІ Львова Ірина Пилат, інспектори звертали увагу, насамперед, на технічний стан автобусів.

Зокрема, були виявлені випадки зношеності шин, численні тріщини вітрового скла у зоні дії склоомивачів, пошкодження кузова. У одному з автобусів виявили дірку в підлозі.

За такі порушення водіїв штрафували на суму від 680 до 850 грн та знімали автобуси з маршрутів і направляли в автопарк для виправлення недоліків.

Якщо ж порушення повториться,  водія можуть позбавити права керування.

Крім того, за  словами речниці ДАІ, деякі водії маршруток, особливо приміських напрямків, продовжують маршрути та їздять по місту, що заборонено.

Інспектори ДАІ також звертали увагу на бруд та неохайний стан салонів. Однак іншого впливу, окрім як зробити зауваження, вони не мають – це не є компетенція ДАІ.

Відловлюють порушників на кінцевих зупинках, де є можливість висадити всіх пасажирів та оглянути технічний стан і салон автомобіля. Зупинити ж маршрутку посеред дороги, якщо водій не порушує правил дорожнього руху та дотримується напрямку маршруту - інспектори не мають права.

Львів у новинах:

9 травня у Львові не буде масових заходів

У Львові від сьогодні на два місяці перекриють рух транспорту на одній з вулиць 

Розлючені шахтарі перекрили трасу Львів-Луцьк 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах