Львівські перевізники відповіли на вимогу оприлюднити реальний графік руху та дотримуватися його

Новина - Транспорт та інфраструктура - Львівські перевізники відповіли на вимогу оприлюднити реальний графік руху та дотримуватися його

Новина - Транспорт та інфраструктура - Львівські перевізники відповіли на вимогу оприлюднити реальний графік руху та дотримуватися його

Транспорт та інфраструктура
16 липня 2015 13:17

Львівські перевізники відреагували на вимогу міського голови Львова Андрія Садового розмістити на зупинках графіки руху маршруток і дотримуватись їх. Про це йдеться в заяві, яку розповсюдила Асоціація перевізників Львівщини.

Нагадаємо: У Львові на зупинках облаштують  табло з розкладом руху маршруток

Перевізники назвали шість зауважень до цієї вимоги:

1. Якщо ми говоримо про "маршрутки" (автобуси, які працюють в режимі "маршрутне таксі") і вимагаємо, щоб вони зупинялись на визначених зупинках, то суперечимо самому визначенню режиму роботи львівських автобусів. Адже, працюючи в режимі "маршрутного таксі", автобуси повинні зупинятися на вимогу пасажира в місцях, не заборонених правилами дорожнього руху. Нагадуємо, що усі автобуси які обслуговують міські регулярні маршрути, у Львові працюють в режимі "маршрутне таксі". Тобто перш за все необхідно вносити зміни до чинних договорів.

2. Дуже хотілося би побачити на автобусних маршрутах у Львові облаштовані зупинки громадського транспорту із заїзними кишенями для посадки-висадки пасажирів, де дійсно можна би було цивілізовано розмістити графік руху автобусів та знаки зупинок громадського транспорту.

3. Необхідно забезпечити перевагу в русі громадського транспорту перед іншими видами транспорту, а в місцях, де дозволяє дорожня інфраструктура, організувати виділені смуги для громадського транспорту.

4. Заздалегідь при плануванні ремонту доріг, якими пролягають автобусні маршрути, змінювати рух із відповідними обмеженнями для інших видів транспорту цими шляхами, аби уникати корків.

5. Необхідно врешті-решт лицем повернутися до проблеми компенсації автотранспортним підприємствам збитків від пільгових перевезень. Компенсація має бути вчасною і повною. Зараз автотранспортним підприємствам Львова компенсація виплачується невчасно і ледь покриває 10% від загального об’єму наданих пільговикам послуг.

6. Для досягнення поставленої міським головою цілі необхідно провести чітке розмежування обов’язків міської влади і перевізників, а саме:

- міська влада організовує реалізацію квитків на проїзд і відповідно збір коштів, контроль за дотриманням пасажирами правил користування громадським транспортом і притягнення до відповідальності за безквитковий проїзд та оплачує автотранспортним підприємствам за виконану роботу.

- автотранспортні підприємства забезпечують подачу для обслуговування пасажирів технічно справних і належного санітарно-гігієнічного стану автобусів, виконання погоджених графіків роботи, безпечне і якісне перевезення пасажирів.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий зобов’язав перевізників скласти чіткий графік руху маршруток та забезпечити його дотримання водіями.

"Я хочу як нормальна людина приходити на зупинку і бачити правдивий графік, щоб маршрутки приходили секунда в секунду. Ми говорили, що до 20 липня це має бути виконане. Якщо цього не буде, то полетять голови. Зокрема я дивлюсь зараз в бік пана Берези (директора ЛКП "Львівавтодор" - ред.)", - заявив Андрій Садовий під час апаратної наради з управлінцями ЛМР 15 липня.

Він також наголосив, що на кожній зупинці має бути встановлене табло із детально розписаним графіком руху кожного автобуса. 20 липня чиновники мають перевірити, чи перевізники Львова дотримались цих вимог.

Ще новини на тему маршрутки Львова

Усі маршрутки на Львівщині обладнають GPS

Міська рада доповнила перелік зупинок громадського транспорту

Львовом почали курсувати нічні маршрутки (фото, графік руху)

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах