Перинатальний центр у Львові нарешті почали ремонтувати

Фото: Вголос

Фото: Вголос

Транспорт та інфраструктура
16 вересня 2015 15:09

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі опісля майже року затишшя нарешті розпочалася реконструкція. Про це повідомляє "Вголос".

Зокрема, як зазначив головний інженер ПРаТ "Аеробуд-Захід" Іван Плахотнюк, на об’єкті вже розпочалися підготовчі та гідроізоляційні роботи, мурування зовнішніх стін та перегородок одного з корпусів. До роботи також приступили електрики, завдання яких полягає у налаштуванні інженерних мереж.

Перинатальний центр у Львові нарешті почали ремонтувати фото

"Сьогодні на об’єкті працює 41 людина, але з кожним днем, у залежності від надходження будівельних матеріалів, кількість працівників збільшуватиметься. Загалом плануємо задіяти у роботі 100 робітників і 8 одиниць техніки", – підкреслив головний інженер.

Він додав, що до кінця року у планах – завершити зовнішні роботи з утеплення та перекриття даху одразу на двох корпусах центру.

Перинатальний центр у Львові нарешті почали ремонтувати фото 1

"На одному з корпусів ми плануємо накрити і утеплити дах, на другому – утеплити дах і завершити комунікаційні роботи задля того, щоби перейти до упоряджувальних  робіт", – пояснив Іван Плахотнюк.

Разом з цим головний інженер запевнив, що станом на сьогодні генпідрядник вкладається в терміни виконання робіт і вже наступного року при своєчасному фінансуванні об’єкт буде здано в експлуатацію.

Своєю чергою лікар-неонатолог центру Ярослава Редик зауважила, що у колективі нараховується 454 працівники, які нині майже не працюють.

"454 працівники центру нині отримують 2/3 від окладу. З 88 лікарів лише 32 працевлаштовані в обласну лікарню на 0,25 ставки. І така ситуація триває вже понад рік.

Сподіваємося, що до 1 квітня 2016 року, коли ми будемо святкувати 30-річчя перинатального центру, нарешті приступимо до роботи", – наголосила лікар-неонатолог.

Загалом у перинатальному центрі, як розповіла головний лікар Лариса Янів, щороку виконувалося майже 4 тисячі операцій. Саме тут вперше в Україні було започатковано сумісне перебування матері і дитини, вигодовування немовляти з перших днів народження.

Перинатальний центр у Львові нарешті почали ремонтувати фото 2

"На базі нашого центру було створено центр розвитку дитини. Ми запроваджували сучасні  технології в акушерстві, неонатології, анестезіології. Відкрили сімейні та індивідуальні пологові зали, проте все це було втрачено. Маємо надію, що згодом все налагодиться, реконструкцію буде завершено наступного року і колектив приступить до роботи", – сказала головний лікар центру.

Перинатальний центр у Львові нарешті почали ремонтувати фото 3

Голова Львівської ОДА Олег Синютка, який відвідав початок реконструкції центру, зауважив, що цього року з державного бюджету було виділено 45 млн грн, також є співфінансування з обласного бюджету.

"Сподіваюсь, що цих коштів вистачить для проведення зовнішніх робіт. Стосовно обладнання для перинатального центру, його закуповуватимуть з позабюджетних коштів", – зазначив голова Львівської ОДА.

Перинатальний центр у Львові нарешті почали ремонтувати фото 4

Нагадаємо, у липні 2013 року Львівський обласний клінічний перинатальний центр став учасником проекту з ініціативи колишнього президента Віктора Януковича "Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства". За його умовами, реконструкція чи будівництво перинатальних центрів на 25% відбувалася за кошти бюджетів органів місцевого самоврядування, на 75% – за рахунок державного бюджету, приватних інвестицій та допомоги міжнародних організацій. Львівський обласний перинатальний центр мав отримати 99,8 млн грн, з  них 25 млн – на сучасну апаратуру, майже мільйон гривень – на виготовлення проектно-кошторисної документації. На тендері, замовником якого було управління капітального будівництва ЛОДА, геПРаТ "Аеробуд-Захід" нпідрядником було визначено київську фірму ПРаТ "Аеробуд-Захід".  Однак через затягування ремонту проти підрядника порушили кримінальну справу.

Перинатальний центр у Львові нарешті почали ремонтувати фото 5Перинатальний центр у Львові нарешті почали ремонтувати фото 6

Львів у новинах:

Стало відомо, коли почнуть видавати ID-картки львів’янина 

У львівській школі №98 зафіксовано випадок ймовірного харчового отруєння

Львівський пес-прикордонник знайшов купу наркотиків в салоні "Мазди" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах