Найбільшому авіаперевізнику України заборонили літати в Росію

фото з сайту tvoemisto.tv

фото з сайту tvoemisto.tv

Транспорт та інфраструктура
29 вересня 2015 17:56

Найбільший авіаперевізник України авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" отримала офіційне повідомлення від Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації  про заборону польотів до міст Росії з 25 жовтня поточного року.

Як повідомила  УНІАН прес-секретар МАУ Євгенія Сацька, листа підписано заступником голови відомства Костянтином Маховим.

Нагадаємо, лише вчора ввечері російське міністерство транспорту доручило Федеральному агентству повітряного транспорту надіслати авіакомпаніям України повідомлення про припинення дозволу на використання повітряного простору Росії з 25 жовтня. Такі дії міністерства є відповіддю на рішення українського уряду про заборону польотів російських авіакомпаній, які потрапили в санкційний список  з 25 жовтня.

Прес-служба компанія МАУ, що належить Ігорю Коломойському,  оцінила свої збитки від припинення польотів до Росії у 10 млн доларів.

"Якщо розділити ці збитки в 10 млн доларів на 5 млн пасажирів, що перевозяться МАУ за рік, умовне "навантаження" на одного пасажира, для компенсації цих витрат становитиме, як мінімум, 2 долари. Тобто, закриття повітряного сполучення між країнами неминуче призведе до подорожчання авіаквитків", - заявила прес-секретар МАУ.

16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Санкції  вводяться терміном на один рік. Обмежувальні заходи стосуються більше 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб РФ та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.

Міністерство транспорту Російської федерації доручило Федеральному агентству повітряного транспорту надіслати авіакомпаніям України повідомлення про припинення дозволу на використання повітряного простору Росії з 25 жовтня. Про це повідомляє російська агенція "РИА Новости".  

"Цей захід стане дзеркальною відповіддю на повідомлення Державіаслужби України, яка 28 вересня в односторонньому порядку, в порушення існуючих норм і положень про повітряне сполучення оповістила ряд російських авіаперевізників про те, що з початку зимової навігації, а саме з 25 жовтня, вводить заборону на виконання авіаперельотів між Росією і Україною", - заявили в російському міністерстві.

За матеріалами zaxid.net

Львів у новинах:

У мережі з'явилось відео пробного рейсу швидкісного потяга зі Львова до Чернівців (відео)

Стало відомо скільки буде коштувати перший муніципальний велопрокат у Львові ОНОВЛЕНО

У зв’язку з ремонтом колії для електричок Львівської залізниці змінено графік руху

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах