У Львові з’явиться 6 нових тролейбусних ліній та 4 трамвайні гілки

Фото взято з сайту ua-travels.livejournal.com

Фото взято з сайту ua-travels.livejournal.com

Транспорт та інфраструктура
07 жовтня 2015 14:12

У Львові розширюватимуть мережу електротранспорту. Обіцяють, що впродовж наступних п'яти років трамвай чи тролейбус курсуватиме у кожен спальний район міста.

Ці ідеї – частина стратегії розвитку Львова до 2020 року. В місті планують побудувати шість нових тролейбусних ліній: із вулиці Суботівської до мікрорайону Рясне, від Джорджа Вашингтона-Пасічної і до Медової Печери, з Любінської до терміналу "А" аеропорту, від автовокзалу до торгового центру "КінгКрос Леополіс" і з вулиці Стрийської до ринку "Шувар", пише zaxid.net.

Пані Броніслава, яка часто їздить із Левандівки у Рясне, добре пам'ятає, як в 90-х львів'янам обіцяли тролейбус, який би з'єднав цих два мікрорайони. "То взагалі було б чудово, дуже добре було б. Я мешкаю на Левандівці, але 20 років тому дорога була вже зроблена до кінця Суботівської і тут лишилося тільки під залізну дорогу. Вони вже планували", – згадує пасажирка Броніслава Олех.

 "Якщо ми зараз збудуємо в рамках нашого проекту з'їзд з хуторівського моста – це вже є пряма можливість побудувати нову тролейбусну лінію від "Санта-Барбари", мається на увазі від кільця до вулиці Стрийської", – зазначив начальник ЛКП "Львівавтодор" Олег Береза.

В проекті й чотири нові трамвайні гілки. Зокрема, до вулиці Щурата, яка нині, скаржаться місцеві, має не найкраще сполучення.

"Я добираюся дуже тяжко. Я їду 12-ю в Рясну, то він їде раз на годину, це дуже тяжко", – бідкається пасажирка пані Мирослава.

"Тут їде трамвай на Промислову, можливо, можна його дотягнути сюди. Може, тут старші люди їздили на ньому, ніж на маршрутках", – каже пані Світлана.

Запланована трамвайна лінія має сполучити вулицю Щурата із мікрорайоном Мазепи, ще одна з'єднає вулиці Княгині Ольги-Наукову та Вернадського (до "Арени Львів"), третя – Сахарова та Коперника і четверта стане продовженням маршруту двійки від Личаківської до Пасічної.

Львів у новинах:

У Львов запускають додаткові потяги з Одеси та Києва

У Львові стартує фестиваль польського кіно: що буде цікавого 

Дизайнер зі Львова Роксолана Богуцька зачарувала американців новою колекцією (фото) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах