У Львові можуть змінити 6 тролейбусних маршрутів: деталі

фото з сайту city-adm.lviv.ua

фото з сайту city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
28 листопада 2015 10:37

Управління транспорту та зв’язку Львівської міськради планує змінити шість тролейбусних маршрутів. За задумом, тролейбуси мають почати їздити до кінотеатру ім. Довженка, ТРЦ "King Cross Leopolis", на вул. Пасічну, до ринку "Галицьке Перехрестя", до нового терміналу аеропорту та на Рясне. Зміни чиновники впроваджуватимуть поетапно – два маршрути змінять у 2016 році, ще два у 2017. Решту – у наступні роки.


Тролейбус №2 ходитиме до кінотеатру імені Довженка.


Як розповів ZAXID.NET заступник начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Сергій Журбенко, найпріорітетнішою є робота над продовженням тролейбусного маршруту №2. Роботи із встановлення опор для прокладання електролінії на вулицю Хуторівку вже розпочались. Орієнтовна вартість продовження маршруту до ринку "Шувар" - 6,5 млн грн. Розрахунків, скільки коштуватиме продовження маршруту до кінотеатру ім. Довженка у міській раді ще не робили.

 "Подовження маршруту з вул. Наукової на вул. Хуторівку відбуватиметься у два етапи: спочатку до ринку "Шувар", а потім ми подивимось на пасажиропотоки та продовжимо маршрут до кінотеатру імені Довженка. Запуск маршруту залежить від запуску трамваю на Сихів, оскільки потрібно будувати ще одну електропідстанцію. Вона буде єдина для трамваїв та тролейбусів. Одразу після запуску трамваю на Сихів до "Шувару" піде тролейбус",- пояснив Сергій Журбенко.


Тролейбус №25 почне їздити до ТРЦ "King Cross Leopolis"


У наступному році також планують продовжити тролейбусний маршрут №25 до ТРЦ "King Cross Leopolis", а згодом – до села Солонки. Орієнтовна вартість продовження тролейбусного маршруту – 10,7 млн грн.

"Як швидко тролейбуси почнуть їздити за новим маршрутом залежить від депутатів, оскільки потрібно виділити фінансування з бюджету на будування нової трансформаторної підстанції", - розповів Сергій Журбенко.

Це єдині дві лінії, які управління транспорту та зв’язку запланувало змінити у наступному році.


Тролейбус № 9 поїде до нового терміналу аеропорту


Зараз дев’ятий тролейбус їздить до старого терміналу, що на вул. Любінській. У листопалі на одній з апаратних нарад у Львівській міськраді мер міста Андрій Садовий зауважив, що після  відкриття нового терміналу було б набагато доцільніше продовжити маршрут та пустити до аеропорту нові тролейбуси "Електрон". За словами Сергія Журбенка, продовжити маршрут тролейбусу там потрібно на кілометр.

Тролейбус на вулиці Пасічній

В управлінні транспорту також хочуть запустити тролейбусний маршрут по вулиці Пасічній, котрий з’єднуватиме вулиці Зелену та Медової Печери. Протяжність майбутнього маршруту  - 4,6 кілометра, а орієнтована вартість – 22,6 мільйона гривень. Цей маршрут має з’єднати вулицю Пасічну із вже існуючим маршрутом №25, який іде до центру – площі Петрушевича.


Тролейбус №13 з’єднає Галицьке Перехрестя із площею Свободи


У 2018 році чиновники мають намір продовжити маршрут тролейбусу №13. Він має їхати по вулиці Грінченка до Галицького Перехрестя. Там тролейбус розвертатиметься і їхатимуть у зворотному напрямку. Продовжити маршрут потрібно на 1,5 км, а вартість – 9 млн грн. Маршрут №13 також отримає кілька додаткових тролейбусів, оскільки зараз тролейбуси цієї лінії перевантажені.  

"Це неприйнятно, що тролейбуси їздять переповнені. Однак зараз мерія не має ресурсу, аби дати більше тролейбусів на цей маршрут. У 2017 році ми плануємо закуповувати  нові машини", - сказав Сергій Журбенко.

Тролейбус №12 - на Рясне

Тролейбус на Рясне – давній проект. Міська рада давно має намір про те, щоб з’єднати Рясне із центром тролейбусним маршрутом.  Для цього потрібно прокласти 6,5 км контактної мережі. Однак через високу вартість проекту – 60 млн грн. його реалізацію постійно відкладають. 

"Там складний проект – потрібно будувати міст. Ми сподіваємось, що нам із фінансування цього проекту допоможе Європейський інвестиційний банк та уряд, оскільки будування мостів достатньо дороговартісна справа, яку здебільшого фінансують з державного бюджету", - додав Сергій Журбенко. 

Для продовження тролейбусу №12 чиновники будуватимуть нову дорогу від вул. Суботівської до вул. Шевченка.

Львів у новинах:

В суботу у Львові буде перекритий рух на деяких вулицях: деталі

Як на площі Міцкевича виправляють халтурний ремонт (фото)

Чому львів'янам не рекомендують купувати житло в новобудовах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах