У Львові запрацював сервіс, який замінить МРЕВ

Фото взято з сайту avtoazov.com.ua

Фото взято з сайту avtoazov.com.ua

Транспорт та інфраструктура
11 грудня 2015 14:29

У Львові замість ліквідованих реєстраційно-екзаменаційних відділів ДАІ (МРЕВ) запрацював Регіональний сервісний центр МВС та шість його структурних підрозділів – у Дрогобичі, Золочеві, Самборі, Стрию, Червонограді та Новояворівську.

Регіональний сервісний центр МВС на Львівщині утворено відповідно до Постанови Кабміну від 28 жовтня 2015 року. 7 листопада Сергія Клочка призначено в.о. керівника сервісного центру. Раніше С.Клочко працював на посаді начальника відділу екзаменаційно-реєстраційної роботи обласного управління ДАІ, у 2004 році був начальником ВДАІ Львова.

Сервісні центри стали правонаступниками МРЕВ та надають послуги, пов’язані з оформленням документів на транспортний засіб. Зокрема, це реєстрація (перереєстрація), облік транспортних засобів підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та фізичних осіб – власників транспортних засобів з видачею свідоцтв про реєстрацію, тимчасових реєстраційних талонів та номерних знаків на транспортні засоби, здійснення обміну реєстраційних документів та номерних знаків на транспортні засоби. Окрім того, центри видають посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідно до категорії або в разі його втрати – нове посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії. Серед функцій новостворених центрів – приймання іспитів на право керування транспортними засобами всіх категорій та облік суб’єктів господарювання всіх форм власності, діяльність яких пов’язана з послугами, що надаються ТСЦ МВС, моніторинг їх діяльності.

У сервісних центрах МВС на Львівщині, який замінили ліквідовані МРЕВ, планують запровадити електронний формат надання послуг. Про це 10 грудня на прес-конференції повідомив в.о. директора Регіонального сервісного центру МВС у Львівській області Сергій Клочко.

За його словами, сервісні центри вже частково перейшли на електронний формат роботи з громадянами. На сьогодні можна прийти до центру, записатися в електронну чергу, отримати талончик і очікувати свого часу підходу до вікна. "Ми хочемо, щоб людина могла замовити послугу через Інтернет – подавши заявку на сайті реєстраційного центру. Про час прибуття до центру громадянина буде повідомлено за допомогою СМС", – повідомив Сергій Клочко. Паралельно планується, що такі послуги будуть доступні через міські Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Серед першочергових завдань керівник Регіонального сервісного центру назвав організацію належного сервісу для громадян. Зокрема, пообіцяв збільшити кількість вікон, де прийматимуть громадян, боротися зі зловживаннями серед працівників підрозділів та позбутися так званих "рішал", які за незаконну винагороду "пришвидшували" надання послуг водіям. Регіональні сервісні центри працюють за принципом "єдиного вікна" – людина незалежно від місця реєстрації може звернутися в будь-який територіальний сервісний центр і отримати ту чи іншу послугу.

За словами С.Клочка, вже діє сайт Регіонального сервісного центру, запрацювала "гаряча" лінія. Про зловживання та порушення громадяни можуть повідомляти на номер (032) 264-57-11.

Адреси сервісних центрів МВС у Львові:

 - вул. Городоцька, 124, Регіональний сервісний центр МВС у Львівській області;

 - вул. Д. Апостола, 11, Територіальний сервісний центр 4641 регіонального сервісного центру МВС у Львівській області.

Нагадаємо, 18 листопада, Кабмін ліквідував ДАІ та МРЕВ. Тоді ж зазначали, що частину функцій ДАІ перебере на себе новостворена поліція, МРЕВ у його нинішньому вигляді ліквідують взагалі. 

Джерело: zik.ua.

Львів у новинах:

Аварія на Львівщині: двоє поляків та українець – в реанімації

В ДТП під Львовом загинула дружина власника Краківського ринку

Грабіжника ювелірного магазину у Львові "спіймала" відеокамера

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах