Львів отримав гроші для закінчення будівництва трамвайної колії на Сихів

Фото взято з сайту alex-shutyuk.livejournal.com

Фото взято з сайту alex-shutyuk.livejournal.com

Транспорт та інфраструктура
23 грудня 2015 14:43

Сьогодні, 23 грудня, міська  влада Львова підписала угоди щодо дофінансування проекту з будівництва трамвайної колії на Сихів.

Так, Європейський банк реконструкції та розвитку надав Львову додатково 6 млн. євро кредиту для закінчення робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів, зокрема, для заміни каналізаційного колектора, ремонту моста на вул.Хуторівка та будівництва з’їзду з моста. Львів став першим містом, який отримує дофінансування проекту від ЄБРР.

Додаткові кошти, надані ЄБРР, є необхідними для відбудови каналізаційного колектору на пр. Червоної Калини та мостом на вул. Хуторівка, які є ключовими ділянками у проекті трамвайного сполучення. Кошти також будуть використані для будівництва нового з’їзду, який забезпечить можливість повороту ліворуч з вулиці Хуторівка, до проїжджої частини проспекту Червоної Калини у напрямку на північ.

"Місто Львів є хорошим партнером Європейського банку реконструкції та розвитку, який підтримує наші ініціативи. Ми за останні роки дуже багато зробили в плані покращення інфраструктури нашого міста. Сьогоднішнє підписання стосується продовження робіт з реконструкції аварійного колектора на вул.Стуса. Це надзвичайно важливий для міста проект і мені приємно, що Банк завжди готовий співпрацювати і достатньо успішно та швидко йти на зустріч. Також в нас є наступні проекти щодо модернізації очисних споруд. Також маємо в роботі проект з модернізації системи теплопостачання і великий об’єм робіт, які ми робили по реконструкції і мереж, і трамвайних колій – це проекти, які реалізовуються з ЄБРР. Також Банк виділив кошти на закупівлю нових трамваїв. І по цій колії, яка сьогодні прокладається, вже в наступному році будуть їздити нові трамваї. Мені дуже приємно, що львівське підприємство "Електрон" виграло міжнародний тендер і буде постачати трамваї в рамках проекту з ЄБРР", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Перший кредит 6 млн. євро наданий ЄБРР та паралельний інвестиційний грант у розмірі 5 млн. євро від німецького міністерства охорони навколишнього середовища в 2013 році були спрямовані на розвиток міської трамвайної мережі у Львові. Проект має на меті підвищення надійності та ефективності екологічно чистого електричного громадського транспорту та сприяння його використанню і, таким чином, значно знизити рівень викидів від автомобілів.

Нагадаємо, довжина трамвайної колії – 11,5 км у дві сторони. З Сихова до центру трамваєм можна буде заїхати за 25-30 хв. Користуватися трамваєм сихівчани зможуть вже у 2016 році.

Читайте також: 

10 фактів про трамвай на Сихів

Трамвай на Сихів: що встигли зробити до виборів (відео)

Попри обіцянки трамвай на Сихів поїде тільки з наступної весни

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах