Стало відомо наскільки зросте ціна на парковку у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Стало відомо наскільки зросте ціна на парковку у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Стало відомо наскільки зросте ціна на парковку у Львові

Транспорт та інфраструктура
27 сiчня 2016 15:00

ЛКП "Львівавтодор" планує у 2,5 рази збільшити вартість паркування, змінити правила пільгового паркування та час роботи парковок. Окрім того, мешканцям центральної частини Львова хочуть заборонити паркуватися будь-де, а лише під власним будинком. Відповідні пропозиції "Львівавтодор" подав до Львівської міськради. 

Згідно з пропонованими змінами, вартість однієї години стоянки автомобіля в першій зоні паркування (центр міста та прилеглі вулиці) має зрости з 4 грн до 10 грн, а в другій зоні паркування – з 2 грн до 5 грн за годину. 

Під час засідання комісії з питань інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР начальник відділу паркування "Львівавтодору" Сергій Париляк розповів про те, що за затвердженою Кабміном схемою розрахунку тарифу на паркування вартість однієї години стоянки в центрі Львова мала би становити 12,92 грн.

Однак у "Львівавтодорі" вважають, що збільшення вартості години стоянки до 13 грн міськрада не погодить, тому хочуть підвищити вартість хоча б до 10 грн за годину.

Потребу збільшити ціни на паркування Париляк пояснює зростанням вартості оренди земельних  ділянок під парковками та високою вартістю встановлених паркоматів.

"Львівавтодор" також пропонує змінити умови пільгового паркування для мешканців центру Львова. Зараз мешканці першої паркувальної зони мають пільговий тариф на паркування в усій зоні – 1 грн за годину. Тобто мешканець, наприклад, початку вул. Городоцької може за пільговим тарифом паркуватися на просп. Шевченка. "Львівавтодор" пропонує змінити цю норму і залишити пільги на паркування тільки біля того будинку, у якому людина живе, інформує zaxid.net.

До пропозицій "Львівавтодору" входить і зміна графіку роботи парковок. Наразі паркомати на всіх паркувальних майданчиках у Львові працюють з 8:00 до 19:00. Натомість "Львівавтодор" хоче самостійно визначати графік роботи кожної конкретної парковки. Зокрема, роботу популярних  парковок у центрі пропонується продовжити до 20:00, а час роботи інших навпаки скоротити.

26 січня профільна комісія міськради скерувала проект змін до департаменту економічної політики ЛМР, аби чиновники перевірили обґрунтованість підняття тарифів. Після цього зміни має погодити комісія та винести на голосування сесії ЛМР. 

До речі, нинішній начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Віктор Щир ще більше року тому заявляв про необхідність підвищення плати за паркування вдесятеро – до 40 грн/год. Щоправда, тоді члени виконкому оцінили таку пропозицію як "несерйозну".

Зазначимо, що перша паркувальна зона обмежена вулицями Франка, Грушевського, Мартовича, Стефаника, Словацького, Січових Стрільців, Університетською, Лепкого, Городоцькою, пл. Князя Ярослава Осмомисла, вулицями Гонти, Кривоноса, Винниченка, пл. Соборна, вул. Франка.

Нагадаємо, паркомати встановили у Львові в 2014 році. Станом на грудень 2015 року у Львові працювали 17 готівкових паркомтів та два паркомати, які приймають оплату банківськими картками. Крім погодинної оплати, львів'яни можуть придбати місячний абонемент на паркування за 600 грн та квартальний за 1500 грн.

Читайте також: 

Центральна вулиця Львова перетворилася на автопарковку (фото)

Все про парковки Львова: правила, ціни, що змінилось

У Львові вандали розтрощили платну парковку (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах