Як оновлять львівський парк Знесіння: деталі

Фото взято з сайту andrii-burda.blogspot.com

Фото взято з сайту andrii-burda.blogspot.com

Транспорт та інфраструктура
02 березня 2016 16:02

В 2016 році на розвиток Регіонального ландшафтного парку "Знесіння" з бюджету розвитку міста виділено понад 2 млн. грн. Кошти будуть використані на реалізацію низки важливих проектів: будівництво велосипедної доріжки з тротуаром, облаштування зовнішнього освітлення, виконання проекту Візит-центру Парку на базі існуючого інформаційно-освітнього центру, що на вул. Довбуша,24.

Також планується приступити до виконання проектів з благоустрою озера та виноградників. На початок травня планується відкриття Мотузкового парку в районі Чернечої Гори (біля дитячого майданчику). Виконання здійснюється за кошти інвестора.

На будівництво велодоріжки з тротуаром буде витрачено 750 тис. грн. Проектні роботи вже завершені, а сам проект буде реалізовано найближчим часом. Загальний кілометраж обладнаної велодоріжки становитиме близько 300 метрів і цей маршрут пролягатиме в районі вул. Чернеча Гора (район центральної алеї) до залізниці (до Професорської колонії).

Освітлення в парку планується завершити впродовж року; проектні роботи вже виконано. На реалізацію проекту буде витрачено  близько 1,2 млн грн. Освітлення буде облаштовано на таких ділянках паркової зони: з вул. Опришківської (від Високого Замку) до вул. Олекси Довбуша (біля гори Лева) до вул. Липківського; по всій ділянці вул. Чернеча Гора; на вул. Харківській і до залізниці; з вул. Барвінських до вул. Лисенка. Загалом, буде встановлено 86 опор, протяжність освітлених доріг парку складе 3 км.

Проект візит-центру складається з багатофункціонального соціокультурного осередку, що заплановано реалізувати на території діючого інформаційно-освітнього центру парку, що на вул. Довбуша, 24. Проектні роботи будуть виконані впродовж наступних двох місяців. Візит-центр міститиме великий конгрес-хол, конференц-зали, офісні приміщення, кафе/ресторан, хостел/готель, оглядовий майданчик. Сама будівля матиме сучасну стильну архітектуру та дах, який можна буде експлуатувати для різноманітних заходів на відкритому повітрі.

Мотузковий парк буде реалізовано  у співпраці з приватною компанією-інвестором. Запроектована ця атракція на вул. Чернеча Гора, неподалік дитячого майданчика.  Мотузковий парк прийме перших відвідувачів вже у травні цього року.

Проект винограднику стартував в 2015 році з ініціативи міжнародних волонтерів. За планом, проектні роботи заплановано виконати у другій половині2016 року. На даному етапі відбувається розрахунок кошторису.

Озеро – одне з найгарніших місць відпочинку в парку, але зараз воно перебуває в досить занедбаному стані. Виконання проектних робіт з благоустрою озера також планується на другу половину 2016 року. Проект буде включати: очищення самого озера, впорядкування території навколо, будівництво сучасних альтанок, волейбольної площадки та благоустрій зони відпочинку. Вартість проекту буде уточнена додатково при детальних розрахунках.

Львів у новинах:

Стала відома дата та програма фестивалю "Флюгери Львова-2016" 

В яких львівських будинках цьогоріч поміняють ліфти: перелік 

Трюфелі та шоколадна піца: які майстер-класи відбудуться на Святі шоколаду

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах