Старі львівські трамваї обладнують новими панорамними вікнами

Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Транспорт та інфраструктура
23 березня 2016 09:35

ЛКП "Львівелектротранс" планує модернізувати старі трамваї та тролейбуси через їх непривабливий зовнішній вигляд. Зокрема, в електротранспорті замінять обшивку і встановлять нові панорамні вікна. Реконструкцію перших трамвая та тролейбуса планують завершити до кінця квітня.

Як розповів ZAXID.NET директор "Львівелектротрансу" Михайло Сидорович, наразі фахівці реставрують один старий тролейбус "Skoda" та два трамваї "Tatra". Ремонт тролейбуса та одного з трамваїв планують завершити до кінця квітня.

За словами Сидоровича, у трамваях та тролейбусах зроблять нові панорамні затемнені вікна, схожі на встановлені у нових трамваях "Електрон". 

Старі львівські трамваї обладнують новими панорамними вікнами фото

Старі трамваї зроблять схожими на новий "Електрон" 

Крім того, капітально відремонтують салон зсередини та замінять стару обшивку. "Старі трамваї і тролейбусі, які їздять по місту, виглядають негарно. Вони неякісно пофарбовані. Тому слід значно покращити якість ремонтних робіт. Обшивка має бути не з металу, а з сучасного композитного матеріалу – дюбонту, який легкий, практичний і гарно виглядає", – зазначив Сидорович.

Відремонтовані трамваї та тролейбус попередньо планують пофарбувати у жовтий колір. "Наразі в нас є нові трамваї від "Електрону" жовтого кольору. Тому ми будемо намагатися, щоб інші трамваї і тролейбуси були схожими", – пояснив очільник "Львівелектротрансу". Утім, він зазначив, що остаточно визначити колір рухомого складу мають пізніше, коли завершать основні ремонтні роботи.

За словами Сидоровича, наразі такий новий підхід до ремонту електротранспорту є пілотним проектом. Однак у подальшому на "Львівелектротрансі" планують реставрувати таким чином й інші трамваї та тролейбуси. Сидорович також зазначив, що ремонт одного трамвая або тролейбуса коштує близько 400 тис. грн. 

Нагадаємо, що у 2015 році міська рада провела конкурс на брендування громадського транспорту. Тоді переміг проект, який передбачає розфарбування транспорту в біло-зелено-оранжеві кольори. Однак досі в такі кольори жоден трамвай, тролейбус чи автобус так і не пофарбували.

Додамо, що в березні 2016 року Львівська міськрада оголосила конкурс на закупівлю п'яти нових тролейбусів.

Львів у новинах:

Завтра центр Львова буде тимчасово перекритий 

Від завтра вулиця Франка у Львові буде перекрита ( схема) 

В львівських парках готуються до толоки: як долучитися 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах