У Львові презентують перший український електрокар: де і коли (фото)

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові презентують перший український електрокар: де і коли (фото)

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові презентують перший український електрокар: де і коли (фото)

Транспорт та інфраструктура
12 квiтня 2016 11:16

В Україні з'явився перший і поки єдиний вітчизняний прототип електрокару. Розробкою автомобілю займалася компанія Electric Marathon International, яка також виступає організатором відомого щорічного ралі на електромобілях - Електромобільного Марафону. Компанія створила концептуальний прототип електрокару і дала йому назву Synchronous.

У якості першого випробування можливостей Synchronous автівка відправиться разом з учасниками Марафону і подолає більше 3000 кілометрів дорогами 10 європейських країн. Старт Електромобільного Марафону і перше ралі для Synchronous відбудеться 22 травня на площі Ринок у Львові, а фінішує прототип на Палацовій площі в Монако 3 червня, де відбудеться ще одна офіційна презентація цього українського електрокару, повідомлять у ЛМР.

Яскравий корпус, екологічно чисті матеріали мають зробити з нього символ нової ери пасажирського перевезення. Інноваційний електричний двигун, сонячні панелі на даху, нові інженерні рішення повинні зробити пересування на цій автівці найкомфортнішим. Панорамне тоноване вікно й зовнішній вигляд, що нагадує середньовічні карети, дозволяють Synchronous стати ідеальним засобом пересування в місті у якості таксі, шатла для готелів та екскурсійного авто.

6-8 квітня перший український електромобіль Synchronous було офіційно презентовано в Монако на 11-й щорічній конференції щодо екологічного транспорту й відновлюваних джерел енергії EVER 2016.

У Львові презентують перший український електрокар: де і коли (фото) фото

Окрім Керівника Фонду, Його Світлості Князя Монако Альбера ІІ Бернара Фотр'є, на презентації прототипу також були присутні ініціатори розробки цієї автівки й за сумісництвом організатори Електромобільного Марафону 2016 Львів - Монте-Карло: Почесний консул Монако в Естонії, Президент Електромобільного Марафону Юрі Тамм та  СЕО Electric Marathon International, Віце-президент Електромобільного Марафону Андрій Білий.

Предметом для гордощів став не лише прототип електрокару - на конференції у Монако також було представлено унікальний зарядний пристрій. 

Організатори Електромобільного Марафону 2016 впевнені, що в найближчому майбутньому стане можливим серійне виробництво цього українського дива. 

Львів у новинах:

Зі Львова відкривають нові авіарейси: куди саме 

В четвер на "Арені Львів" футбольний матч: як курсуватиме транспорт 

У Львові маршрутка № 54 змінить кінцеву зупинку 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах