Електронівський тролейбус у Львові зламався ще до виходу на лінію

фото з сайту www.skyscrapercity.com

фото з сайту www.skyscrapercity.com

Транспорт та інфраструктура
19 квiтня 2016 15:43

Один із чотирьох нових тролейбусів, які Львів цього року отримав від "Електронтрансу", поламався під час випробувань ще до виходу на маршрут. До кінця квітня виробник обіцяє його відремонтувати.

У лютому 116-й тролейбус разом з двома іншими новими тролейбусами "Електрону" проходив випробування, тоді ж в лютому "Львівелектротранс" отримав ще один тролейбус. 22 березня на маршрут №2 вийшли три нові тролейбуси, а четвертий на маршрут не випустили.

У прес-службі ЛКП "Львівелетротранс" ZAXID.NET запевнили, що це і був тролейбус №116 з несправним двигуном. "Він з пасажирами на маршруті не курсував, оскільки не пройшов тестових випробувань. Тролейбус перебуває на заводі "Електронтранс", де йому необхідно замінити тяговий двигун", – повідомили в прес-службі.

Комерційний директор заводу-виробника СП "Електронтранс" Володимир Будзан пояснив поломку тролейбуса несправним двигуном харківського виробництва.

"Через неодноразові звернення в ЗМІ та соцмережах ми відмовились від російської комплектації і замовили в Харкові на ДП "Електроважмаш" розробку нового двигуна. З тієї першої партії двигунів, яка прийшла з Харкова до нас, два виявилися цілком справними. У третьому під час експлуатації виявили сторонні звуки", – сказав Володимир Будзан. Причиною поломки, за його словами, стало пошкодження ізоляції.

Володимир Будзан зазначив, "Електронтранс" по гарантії повернув двигун на завод до Харкова, де його відремонтували. "Вчора ми отримали цей двигун назад. Поставимо його на тролейбус, проведемо необхідні тести і віддамо тролейбус "Львівелектротрансу", – додав він. 
Повернути тролейбус "Львівелектротрансу" виробник сподівається 25-26 квітня.

Володимир Будзан також додав, що це була перша партія тролейбусів з українськими двигунами. "Перший тролейбус ми випустили в 2014 році, але він мав російський двигун. Його розробка почалася ще в 2013 році. І в той час, крім російських двигунів з Пскова, інших асинхронних двигунів не було", – зауважив він. 

Нагадаємо, у липні 2015 року Львів придбав  у СП "Електронтранс" три тролейбуси, ще один тролейбус докупили пізніше – у жовтні. Усього ж Львів купив у "Електронтрансу" п'ять тролейбусів.

Львів у новинах:

Львівські електрички обладнають для велосипедистів

Львівська залізниця запускає потяг у новому напрямку

На вулиці Львова вперше виїхав автобус, що розмовляє

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах