У Львові з'явиться новий мікрорайон

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові з'явиться новий мікрорайон

Новина - Транспорт та інфраструктура - У Львові з'явиться новий мікрорайон

Транспорт та інфраструктура
31 травня 2016 14:35

Львівській міській раді відбулось публічне представлення щодо внесення змін до детального плану території у межах вул. Зеленої, вул. Пасічної, вул. Пирогівки, вул. Проектованої 4. Про це повідомили у ЛМР. 

Мета внесення змін – уточнення рішень до затвердженої містобудівної документації у зв’язку зі зміною містобудівної ситуації та намірами користувачів земельних ділянок. Ділянка внесення змін охоплює територію ТОВ "ЖБК "Ваш дім", території магістральних вулиць по периметру, транспортну розв’язку на примиканні вул. Пирогівки до вул. Пасічної, резервну територію для розміщення загальноосвітньої школи, резервні території під багатоповерхову забудову інших землекористувачів.

Зі слів Петра Крупи, головного архітектора проекту, з часу, коли розроблявся детальний план у 2005 році, виникло питання зміни цільового призначення території, яка була зарезервована для заводу "Кінескоп".

"Значна територія була вже освоєна під будівництво цехів, котельні, допоміжні споруди. Виникло питання зміни функціонального призначення території, бо ця територія занепала і як виробнича територія вона уже не потрібна. Тому компанія "Ваш дім" розпочала будівництво житла, зокрема був побудований "Пасічний".

Як повідомив Петро Крупа, зараз відбуваються поточні зміни, тому що цех, який передбачався для використання комерційного призначення, втратив свою несучу здатність. Відтак на його місці постане житло.   

"Це має бути новий мікрорайон на 10 тисяч мешканців між магістралями: вул. Зеленою, вул. Хуторівка, вул.Проектованою та вул. Пасічною і  територією ізоляторного заводу.  У цьому мікрорайоні повинна бути збудована нова школа, три дитячі садочки, об’єкти обслуговування. Передбачається розвиток транспортної інфраструктури: будівництво двох вузлів, від Пирогівки до Пасічної, там має бути світлофорний перехід, бо у міру забудови району зростатиме транспортна інтенсивність, пішохідні зв’язки. Також буде пішохідний перехід на вул. Зеленій".

Проектні рішення щодо земельних ділянок такі:

Земельна ділянка  розташована на вул. Пасічній; площа ділянки - 0,9651 га.

Згідно з проектними пропозиціями нову забудову складають будинки з прибудованими та вбудованими в перші поверхи приміщеннями обслуговування - в частині забудови, що формують фасад вул. Хуторівки-проектована, а також - вул. Проектована 2, один із яких - трьохсекційний 9-ти поверховий, а інший - чотирьохсекційний (поверховість даного будинку становить - 8-9 поверхів). На цій території передбачається підземний гараж, необхідні місця для тимчасового паркування та комплексні прибудинкові майданчики.

Земельна ділянка, розташована на вул. Пасічній та обмежена із східної сторони вул. Пирогівка; площа ділянки - 11,9051 га.

На даний момент на земельній ділянці вже збудовано декілька житлових будинків (9-10 поверхів), а також - ведеться будівництво 7-9- поверхових житлових будинків. На ділянці передбачається розміщення 7-16-ти поверхової житлової забудови з прибудованими та вбудованими в перші поверхи приміщеннями обслуговування – в частині забудови. В комплексі передбачається розміщення двох дитячих дошкільних закладів, підземний гараж, необхідні місця тимчасового паркування та комплексні прибудинкові майданчики. Наміри розміщення житлової забудови відповідають затвердженому плану зонування території Сихівського району.

Земельна ділянка, розташована на вул. Проектована 2 та обмежена із північно-східної сторони. Площа ділянки становить - 0,8267 га.

Ділянка передбачається для розміщення 5-8-ми поверхової житлової забудови. Потенційна ємність ділянки – 108 квартир, населення – 270 мешканців.

Земельна ділянка, розташована на вул. Хуторівка. Площа ділянки становить - 0,56 га.

Згідно містобудівного розрахунку, представленого ТзОВ "Зелбуд" (архітектор Плешинець В.І.), на ділянці передбачається розміщення багатоквартирної житлової забудови, а саме: 2- секційний будинок з поверховістю 10 та 16 поверхів з вбудованими в перші поверхи приміщеннями обслуговування - в частині забудови, що формують фасад вул. Хуторівка-проектована. В комплексі передбачається дворівневий підземний гараж, необхідні місця тимчасового паркування та комплексні прибудинкові майданчики.

Львів у новинах:

Рятувальна операція на Грибовецькому сміттєзвалищі: хроніка подій (фото, відео)

На вихідних у Львові перекриють три центральні вулиці міста 

Сихівська Венеція: затоплені дороги та плаваючі машини (фото)

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах