Дізнайся: де у Львові дозволено смажити шашлик

Новина - Транспорт та інфраструктура - Дізнайся: де у Львові дозволено смажити шашлик

Новина - Транспорт та інфраструктура - Дізнайся: де у Львові дозволено смажити шашлик

Транспорт та інфраструктура
03 червня 2016 09:55

Встановилася тепла погода і люди масово виїжджають на природу та влаштовують пікніки. Без розпалювання вогнища не обходиться. А де вогонь, там у суху та вітряну погоду й до пожежі недалеко. З цієї причини рокладати багаття в парках та лісі заборонено.

Читайте також: Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф

"У парку "Знесіння" є щонайменше десять місць, облаштованих для розпалювання багаття. Це спеціальні ями, які обкладені камінням, щоб вогнище не поширювалося по іншій території, - пояснив газет "Експрес" Володимир Чишинський, головний інженер ЛКП "Зелений Львів". - Однак кожен, хто користується цими місцями, повинен дбати про пожежну безпеку. Після відпочинку слід загасити вогонь, ну і, звісно, дотримуватись чистоти".

У всіх інших парках наразі розпалювати вогонь заборонено, однак міська влада має намір облаштувати й інші місця для відпочинку. А поки за багаття в парках доведеться платити штраф до 1350 гривень. Крім адмінштрафу, порушникові доведеться заплатити за збитки, заподіяні природі. З досвіду екологів, найбільше львів'яни порушують заборону в парку Івана Павла ІІ, що на Сихові, та в Замарстинівському лісопарку. Однак, як повідомили в поліції міста, цьогоріч оштрафованих порушників ще не було - їх просто не встигали спіймати.

Львів у новинах:

У Львові перекрили вулицю біля площі святого Юра

Відбір до Євро-2017: жіноча збірна України зіграє на "Арені Львів

У відновленій оранжереї в Стрийському парку висадили пальми (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах