На яких вулицях у Львові суттєво змінять схему руху транспорту

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Транспорт та інфраструктура
09 липня 2016 12:46

У Львові на початку проспекту Чорновола, вул. Городоцької та на прилеглих вулицях суттєво змінять схему руху транспорту. Такі зміни покликані бодай частково розвантажити ключові транспортні артерії центру міста та усунути той транспортний колапс, який щодня виникає в години пік через скупчення маршруток навпроти готелю "Львів" та на проспекті Чорновола в напрямку центру. 

Основна ідея нової схеми – перенести громадський транспорт з вул. Куліша, на якій через відбрацію від проїзду крупногабаритного транспорту по бруківці руйнуються будинки, а також впорядкувати рух на проблемних ділянках просп. Чорновола. Для цього на просп. Чорновола зроблять кілька виділених смуг для автобусів і тролейбусів, які позначать спеціальною жовтою розміткою.

Нову схему руху транспорту в північній частині центру Львова, яку розробили завідувач сектору внутрішньої промоції Дем'ян Данилюк та спеціаліст управління транспорту і зв’язку ЛМР Костянтин Баранюк, уже погодила міська комісія з безпеки дорожнього руху. Запровадити її планують протягом найближчих місяців.

ZAXID.NET пояснює, як буде організований рух після початку дії нововведень.


П’ять смуг в центр


Основні зміни в схемі руху очікують на проспект Чорновола. Всі міські автобуси, які їдуть від ТРЦ Forum Lviv в напрямку Городоцької, пустять на проспект Чорновола. Вулицю Куліша, по якій зараз курсують більшість маршруток, залишать для приватних автомобілів.

На яких вулицях у Львові суттєво змінять схему руху транспорту фото

Схема руху на просп. Чорновола (клікніть для збільшення)

Для цього на просп. Чорновола від вул. Під Дубом до перехрестя з Городоцькою зроблять виділену смугу для громадського транспорту, а починаючи від готелю "Львів" смуг для громадського транспорту буде дві.

Початок проспекту Чорновола за Оперним театром розширять з чотирьох до п’яти смуг. Як зазначає один з авторів цієї схеми, спеціаліст управління транспорту і зв’язку ЛМР Костянтин Баранюк, це вдасться зробити за рахунок ліквідації острівців безпеки, зроблених розміткою. 

Таким чином на цій ділянці буде п’ять смуг – дві для громадського транспорту і три для приватних автомобілів.

Крайня права смуга буде призначена для автобусів, які повертають на вул. Городоцьку, друга справа смуга – для автобусів і тролейбусів, що їдуть на просп. Свободи. Три смуги зроблять для приватного транспорту – дві для руху прямо на проспект Свободи і одну для повороту наліво на пл. Торгову. 

На яких вулицях у Львові суттєво змінять схему руху транспорту фото 1

Смуги руху для громадського транспорту на просп. Чорновола позначені жовтими стрілками, для приватного – червоними (клікніть для збільшення)

Повернути на вул. Городоцьку з проспекту Чорновола приватні автомобілі не зможуть. Відтак, авто їхатимуть від ТРЦ Forum Lviv на вул. Городоцьку по вул. Куліша і Данилишина. З просп. Чорновола на Городоцьку приватний транспорт зможе виїхати, повернувши за готелем "Львів" на невелику вул. Вагову і далі на Куліша.

Разом з тим, проїзд вантажівок і автобусів по вул. Куліша буде заборонений. Вул. Медову зроблять односторонньою в напрямку від просп. Чорновола до вул. Куліша, а вул. Люльки і Зернова лишаться односторонніми в протилежному напрямку.


Новий лад біля "Кумпеля"


В напрямку від центру на просп. Чорновола також змінять схему руху.

Смуга громадського транспорту в напрямку від центру починатиметься на просп. Чорновола біля пл. Різні – там, де закінчується бруківка і починається асфальтоване покриття. "Вже від пл. Різні автобуси мають вибудовуватися в один ряд і так під’їжджати до зупинки біля "Кумпеля", – зазначає Костянтин Баранюк.

На яких вулицях у Львові суттєво змінять схему руху транспорту фото 2

Смуга громадського транспорту від пл. Різні

Завершуватиметься смуга громадського транспорту біля перехрестя з вул. Детька.

На розі вул. Під Дубом – просп. Чорновола розширять дорогу і посунуть тротуар, щоб зробити більш безпечним поворот для транспорту, який повертає з вул. Під Дубом направо і їде з центру під міст на просп. Чорновола.

Крім того, на просп. Чорновола встановлять знак "Розворот заборонено", щоб нагадати водіям про заборону розвертатися біля школи №58.


Автомобілі об’їжджатимуть початок Городоцької 


Ще одна смуга громадського транспорту починатиметься на вул. Троговій і йтиме по трамвайній колії на вул. Городоцькій в напрямку залізничного вокзалу. Проїзд приватних автомобілів по вул. Городоцької біля ТЦ "Магнус" буде заборонений. Об’їхати цю ділянку авто зможуть по вул. Шпитальній і Данилишина. 

На яких вулицях у Львові суттєво змінять схему руху транспорту фото 3

Схема об'їзду вул. Городоцької по вул. Шпитальній і Данилишина (клікніть для збільшення)

Аби розвантажити постійно закорковану вул. Данилишина, там залишать паркування лише по одному боку вулиці. 


З парковкою біля готелю "Львів" визначаться пізніше


Чи не найпроблемніша ділянка проспекту Чорновола – зупинка громадського транспорту та парковка біля готелю "Львів". Зараз автомобілі гостей готелю паркуються в кишені, яка мала би бути місцем зупинки автобусів і тролейбусів. Натомість громадський транспорт зупиняється далі. 

Фахівці управління транспорту і зв'язку ЛМР пропонують перенести парковку готелю ближче до вул. Зернової і ліквідувати кишеню, щоб зробити більш зручний тротуар для пішоходів.

На яких вулицях у Львові суттєво змінять схему руху транспорту фото 4

Зараз автомобілі паркуються в кишені, де мала би бути зупинка громадського транспорту

Проте власники готелю з такими змінами не погоджуються, зазначаючи, що парковка біля вул. Зернової заважатиме відвідувачам ресторану і літнього майданчика. Відтак, чи переносити парковку і як впорядкувати зупинку біля готелю "Львів", комісія з безпеки руху має вирішити пізніше.

Читайте ще новини Львова:

У Львові два автобуси змінили маршрут: які саме

Відкриття одного з львівських перехресть відтермінували на день 

Поблизу Львова літак з іноземцями здійснив вимушену посадку (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах