У Львові перевізники ігнорують нову автостанцію

фото з сайту www.lvivpost.net

фото з сайту www.lvivpost.net

Транспорт та інфраструктура
22 липня 2016 11:36

Перевізники, які обслуговують маршрути з Турківського, Самбірського та Старосамбірського районів рівно тиждень заїжджали на тимчасову АС "Західна", що на вул. Городоцькій, 359 у Львові, а потім оголосили "страйк" і їдуть по-старому до Привокзальної, повідомляє IA ZIK.

21 липня на АС не було жодного автобуса. Така ж ситуація є і станом на ранок, 22 липня.

Як повідомила працівниця автостанції, перевізники оголосили "страйк" і відмовляються заїжджати на тимчасову АС. Про причини такого рішення перевізників вона не повідомила.

Що найгірше, така незрозуміла ситуація дезорієнтувала пасажирів. Мешканців цих районів остаточно заплутали – вони не знають, де тепер кінцева зупинка їх маршруток – на АС "Західна" чи на головному залізничному вокзалі Львова.

Заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак  зазначила, що їй нічого не відомо про страйк перевізників.

"Автостанція буде працювати у звичному режимі, це однозначно", – запевнила І.Гримак.

З її слів, профільний департамент ЛОДА з’ясує ситуацію навколо тимчасової АС.

Як повідомлялося, тимчасова АС "Західна" на вул. Городоцькій, 359 у Львові Львівщини має прийняти щодня близько 6 тис. пасажирів з п’яти районів. І це при тому, що площа АС дуже невелика – 70х35 м (майданчик для відстою автобусів 80 х40 м), а зал очікування розрахований лише на 15 місць.

З 12 липня усі автобуси Самбірського, Старосамбірського та Турківського напрямків мали заїжджати на АС "Західна". Мостиський і Городоцький напрямки планували перевести на АС згодом – на тиждень пізніше.

Нагадаємо, депутати ЛМР на сесії ще 19 червня 2015 року затвердили інвестиційний проект будівництва автобусних станцій для відправлення автобусів у Бібрському та Ходорівському напрямках на вул. Пасічній–Зеленій та у Городоцького напрямку на вул. Городоцькій–Збиральній. До цього часу конкурс для інвесторів з будівництва повноцінних АС не оголошено. Ділянка на вул. Городоцькій-Збиральній стоїть пустирем, натомість для пасажирів з п’яти районів, де проживає 300 тис. мешканців, облаштували тимчасову АС "Західна" на вул. Городоцькій, 359.

Про її непридатність до експлуатації неодноразово заявляли депутати обласної ради, представники Громадської ради при ЛОДА та мешканці районів. 

Читайте ще новини Львова:

Транспортний колапс у Львові: який транспорт не курсує 

У Львові перенесли кінцеву зупинку приміських маршрутів 

Львівська влада перенесла зупинку приміських маршруток, але нікого про це не повідомила 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах