У День незалежності львів'яни мандруватимуть раритетними трамваями

фото: city-adm.lviv.ua

фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
15 серпня 2016 17:51

До святкування 25-тої річниці Незалежності України "Львівелектротранс" підготував для львів`ян нові подарунки – урочистий "Парад трамваїв", виставку "Львівський трамвай – із минулого у майбутнє", а також пізнавальну екскурсію "Шляхом першого електричного трамвая Львова",  повідомляють у прес-службі міськради.

У святкових акціях, зокрема, візьмуть участь найстаріший діючий трамвай Львова "Sanok SN-1" № 093, виготовлений в 1909 році, ретро-трамвай "Gotha T59E" № 002 (1960 року виготовлення), відновлений силами ЛКП "Львівелектротранс" та громадських активістів, а також трамвайний вагон "Tatra KT4SU" № 1053, який цього року пройшов капітально-відновлювальний ремонт у трамвайному депо.

Як розповідають у "Львівелектротрансі", святковий "Парад трамваїв" розпочнеться о 11:00 год. у трамвайному депо №1, що на вулиці Городоцькій, 185. Святкове "трамвайне дефіле" пройде вулицями Городоцькою, Степана Бандери, Коперника, Дорошенка, площею Ринок, вулицями Руською, Підвальною, Івана Франка, Свєнціцького і завершиться на площі Соборній (кінцева зупинка трамвайного маршруту №3). Усі охочі зможуть стати пасажирами трамваїв, які будуть брати участь у параді. Із 10:50 до 11:00 трамваї очікуватимуть на своїх пасажирів на виїзді із трамвайного депо.

З 12:00 до 15:00 год. на площі Соборній (кінцева зупинка трамвайного маршруту №3) львів`яни та гості міста зможуть оглянути історичні і сучасні трамваї в рамках виставки "Львівський трамвай – із минулого у майбутнє", по закінченню якої розпочнеться пізнавальна екскурсія "Шляхом першого електричного трамвая Львова", яка пройде вулицями Івана Франка, Свєнціцького, Підвальною, Руською, площею Ринок, вулицями Дорошенка, Коперника, Степана Бандери та Чернівецькою. Закінчиться вона біля головного залізничного вокзалу. Під час екскурсії пасажирам розкажуть про історію львівського трамвая та плани його розвитку.

Нагадаємо, у ньому встановили нові панорамні вікна, замінили електрику і обшивку.

Читайте ще новини Львова:

Де у Львові курсуватиме оновлений трамвай "Татра"

Львівський трамвай: історія найромантичнішого виду 

Сьогодні на вулиці Львова випустили раритетний трамвай

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах