Стало відомо, коли Львів отримає 30 електронівських автобусів

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Транспорт та інфраструктура
10 жовтня 2016 16:49

Ще до кінця 2016 року Львів очікує отримати від заводу "Електрон" 30 нових автобусів, на початку наступного року – ще 20. У бюджеті наступного року планують передбачити кошти на закупівлю 100 електронівських автобусів, заявив 10 жовтня на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

"Ми наступного року будемо мати трохи модернізовану систему транспортних сполучень, враховуючи всі ці зауваження, які були. Ми розраховуємо збільшити об’єми закупівлі автобусів, щоб мати більшу незалежність", - уточнив Андрій Садовий.

Також мер зазначив, що перші 30 нових автобусів від заводу "Електрон" Львів очікує отримати до кінця року, ще 20 – на початку наступного року.

"Ми ще у травні оголошували тендер на купівлю нових автобусів для Львова. Це 50 нових автобусів. Фактично 4 місяці справа була в судах, коли не давали можливості, щоб Львів уклав угоду з заводом "Електрон" на купівлю автобусів. Зараз угоду уклали, до кінця року маємо отримати 30 автобусів. В бюджеті наступного року будемо ще закладати кошти, щоб купити ще 100 автобусів. Так ми будемо мати свій ресурс, щоб нас не шантажували", - розповів міський голова Львова.

Згідно з програмою "Львів 2020", за словами Садового, протягом чотирьох наступних років мають оновити 70% всього громадського транспорту Львова, а це орієнтовно 500 одиниць транспорту. Вже наступного місяця новою трамвайною лінією на Сихів будуть курсувати 7 нових трамваїв виробництва "Електрон", а також ще два, які придбали раніше. 

АТП-1 вдалося укласти договір з "Електронтрансом" після чотирьох місяців судової тяганини. У січні АТП-1 оголосило конкурс на постачання 55 низькопідлогових автобусів загальною вартістю 200 млн грн, на який подали пропозиції чотири фірми. Переможцем торгів став львівський "Електронтранс". Однак інший учасник торгів – ТОВ "УкрЄвроМАЗ" – оскаржив результати тендеру. 20 квітня Антимонопольний комітет скасував тендер АТП-1 на закупівлю автобусів. Проте "Електронтранс" оскаржив таке рішення АМКУ в суді, і в серпні Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправним скасування тендеру.

Джерело: zaxid.net

Читайте ще новини Львова:

На який маршрут пустять нові автобуси "Електрон" 

Стало відомо, коли нові автобуси "Електрон" виїдуть на вулиці Львова 

Як у Львові ремонтують міст на Городоцькій (фоторепортаж) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах