У Львові правила в'їзду в центр міста зробили жорсткішими

фото з сайту vse.rv.ua

фото з сайту vse.rv.ua

Транспорт та інфраструктура
13 жовтня 2016 17:09

Виконавчий комітет Львівської міськради вніс зміни до переліку осіб, які можуть отримати дозвіл на в'їзд в пішохідну зону. Крім того, у Львові створили робочу групу, яка займатиметься видачею перепусток для в’їзду в пішохідну зону в центрі міста. Відповідне рішення виконком ухвалив у четвер, 13 жовтня, повідомляє zaxid.net.

Цим рішенням виконком вніс зміни до Положення про порядок в'їзду транспорту у пішохідну зону. Тепер для отримання перепустки мешканця на в'їзд до пішохідної зони потрібно не лише мати там квартиру, а й постійно жити в ній. Тобто підприємці, які мають квартири в пішохідному центрі і, наприклад, задють їх в оренду, не зможуть отримати перепустку мешканця.

"Є значна кількість порушень, зокрема підприємцями, які мають житло в центрі і використовують дозвіл, який надається мешканцям, для ведення підприємницької діяльності. Тепер вони отримуватимуть платні перепустки для підприємців, а не безкоштовні перепустки мешканців", – пояснила в.о. начальника управління економіки ЛМР Вікторія Довжик.

Крім того, виконком створив спеціальну робочу групу, яка займатиметься видачею перепусток у разі відсутності у мешканця необхідних документів, анулюванням та поновленням перепусток та визначатиме додаткові місця для паркування для мешканців пішохідної зони.

Робоча група також розглядатиме можливість розширення меж пішохідної зони та встановлення додаткових болардів.

Очолив робочу групу начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР Віктор Щир.

Нагадаємо, 24 червня виконком змінив правила в’їзду транспорту у пішохідну зону. Зокрема, транспорт, який обслуговує мешканців, торгові та розважальні заклади в пішохідній зоні, може в’їжджати безкоштовно лише з 6:00 до 8:00, з 8:00 до 11:00 за в’їзд у пішохідну зону доведеться платити близько 140 грн на місяць, а після 11:00 в’їзд заборонений.

Нові правила почали діяти з 1 серпня. З цього часу запровадили також нові види перепусток на в’їзд у пішохідну зону: зелені – для мешканців пішохідної зони, жовтні – для транспорту, який привозить товар для магазинів і кав’ярень, червоні – для автомобілів комунальних підприємств та священиків храмів, розташованих у пішохідній зоні. Перепустки видавало ЛКП "Муніципальна дружина".

Читайте ще новини Львова:

В'їзд в центр Львова стане платним 

Отримай відповідь: чи буде в'їзд в центр Львова платним 

До якого числа можна отримати перепустку на в'їзд у центр 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах