Приємно подивитись: як відновили історичний дворик на Братів Рогатинців

Новина - Транспорт та інфраструктура - Приємно подивитись: як відновили історичний дворик на Братів Рогатинців

Новина - Транспорт та інфраструктура - Приємно подивитись: як відновили історичний дворик на Братів Рогатинців

Транспорт та інфраструктура
16 листопада 2016 10:22

Будинок на вулиці Братів Рогатинців, 28 – типовий для тісного львівського середмістя: щільна забудова і маленьке за площею внутрішнє подвір’я, повідомляє організація Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова.

Через не функціонуюче водовідведення значні частини подвір’я постійно були вогкі та заростали мохом. Для того, щоб зробити перебування в дворі більш комфортним для мешканців, роботи з благоустрою передбачали в першу чергу професійний водовідвід, заміну мощення та озеленення.

Для нового мощення було використано комбінацію з гранітної бруківки мозаїка та плит розміром 30х30 см із шершавою поверхнею, зважаючи на вологість подвір’я. В лівій частині від входу в двір,  де найбільше потрапляє сонце, буде розташований зелений острівок: лавки та металеві клумби. На разі, облаштовано ділянку попри існуючий паркан, де за допомогою палісадів створили клумби з багаторічними рослинами.

Додамо, що у 2016 році на конкурсній основі для облаштування було обрано 4 внутрішні двори: на вул. Братів Рогатинців, 28, вул. Фредра, 6, вул. Ференца Ліста, 6 та вул. Театральній, 7.

Програма з облаштування внутрішніх двориків втілюється у Львові з 2012 року в рамках проекту "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова" (GIZ та ЛМР). Упродовж 4 років в центральній частині міста відновили 10 дворів.

Дивись ще: 

9 нових трамваїв, 50 автобусів: Львів отримав кредит на транспорт

Обережно: у Львові від бурульки постраждала людина

Дізнайся: коли та звідки поїде перший трамвай на Сихів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах