Покращення: дві вулиці Львова зв'яже автомобільний міст

Новина - Транспорт та інфраструктура - Покращення: дві вулиці Львова зв'яже автомобільний міст

Новина - Транспорт та інфраструктура - Покращення: дві вулиці Львова зв'яже автомобільний міст

Транспорт та інфраструктура
16 лютого 2017 15:16

Цьогоріч у Львові розпочнуть будівництво нового автомобільного моста на перехресті вул. Шевченка та Ковча, який має покращити транспортне сполучення з мікрорайоном Рясне.

Як розповів ZAXID.NET в.о. начальника управління інженерного господарства Львівської міськради Олександр Одинець, між вулицями Шевченка і Ковча над залізницею планують збудувати новий додатковий міст.

"У майбутньому, коли буде проводитись реконструкція шляхопроводу на вул. Шевченка, цей міст дозволить скерувати туди транспортні потоки і не заблоковувати рух транспорту", – сказав він.

Міст збудують таким чином, щоб він утворив трикутник з вулицями Шевченка та Ковча. "У майбутньому по цьому трикутнику облаштують кільцеву розв’язку, що значно розвантажить вул. Шевченка, де в години пік виникає значне транспортне навантаження", – сказав Одинець.

Покращення: дві вулиці Львова зв'яже автомобільний міст фото

Міст проходите над залізничними коліями між вул. Шевченка і Ковча

Цьогоріч у бюджеті розвитку Львова передбачено 10 млн грн на будівництво нового шляхопроводу. Проте, за словами Одинця, вартість будівництва буде більшою. "Проектант "Єврокон Україна" нас запевняє, що проект буде готовий у квітні. Тоді ж ми будемо мати точну кошторисну вартість будівництва", – сказав він.

Одинець зазначив, що до червня 2017 року міськрада проведе тендер на визначення підрядника, який будуватиме міст. Після цього влітку розпочнуть будівництво. Проте завершити всі роботи у 2017 році найімовірніше не вдасться.

Нагадаємо, що у веренсі 2016 року львівська мерія уклала договір на суму 1,49 млн грн з проектною компанією "Єврокон Україна", згідно з яким проект нового моста на Шевченка – Ковча має бути розроблений до кінця березня 2017 року.

Додамо, що вул. Шевченка наразі є фактично єдиною магістраллю, яка сполучає Рясне з іншими мікрорайонами Львова. Раніше частину вул. Шевченка на ділянці від Хорватської до Левандівської планували рекнструювати у 2017 році, проте наразі коштів на реконструкцію в бюджеті немає. Відтак, ремонт найімовірніше перенесуть на наступний рік.

Дивись ще: 

Дізнайся: які львівські вулиці в лютому та березні будуть без світла

На гарячому: на Львівщині затримали психіатра-хабарника

Туристу на замітку: 11 варіантів активного відпочинку біля Львова в цьому році

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах