Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові

Новина - Транспорт та інфраструктура - Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові

Транспорт та інфраструктура
21 лютого 2017 14:53

У вівторок, 21 лютого, у Львові обрали переможців архітектурного конкурсу на облаштування громадського простору пам'яті героїв Небесної Сотні. Найкращий проект розробила львівська команда архітекторів у складі Андрія Лесюка, Марії Яструбчак та Христини Пундак.

Новий громадський простір облаштують на території довкола вулиці Кривоноса (на Губернаторських валах). Проект матиме вигляд мосту та публічного простору, на якому буде встановлене спеціальне накриття. На даху накриття будуть вирізані імена героїв Небесної Сотні, крізь які у дощову погоду стікатиме вода, що, за словами авторів проекту, символізуватиме "вічні сльози" за загиблими, а у сонячну погоду ці літери підсвічуватимуться природнім світлом.

Переможці, а також учасники, які посіли у конкурсі друге та третє місце, отримали грошову винагороду від Львівської міської ради у розмірі 90, 60 та 30 тис. грн відповідно.

Всього для участі в конкурсі зареєструвалось 36 архітекторів з різних міст України. До розгляду журі отримало 25 робіт.

Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові фотоВізуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові фото 1Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові фото 2Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові фото 3Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові фото 4Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові фото 5Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові фото 6Візуалізація: як виглядатиме сквер Небесної сотні у Львові фото 7

Як розповів ZAXID.NET головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, проект буде втілений не раніше кінця 2018 року.

"Наступна стадія - мусить бути створений робочий проект та кошторис, після цього треба сформувати бюджет, який має затвердити сесія міської ради. Я сподіваюсь, що ми встигнемо з проектом до кінця року, і в кінці року затвердити бюджет. Тоді можна буде провести тендер і завзяти почати. В принципі, проект не є складний, як на мене, виконавець за рік може таке втілити. Це ще залежатиме від того, чи будуть гроші зразу, чи вони виділятимуться частинами. За оптимістичних умов, до кінця 2018 року проект буде втілений. Або до річниці Революції Гідності у 2019-му", - розповів Юліан Чаплінський.

Дивись ще: 

Дізнайся: стало відомо, коли сихівський трамвай повернеться на свій маршрут

Смертельні ігри: занепокоєні львів'яни звертаються в міліцію щодо захоплень своїх дітей

Велокільце та інші проекти: що чекає Львів у 2017

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах