Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки

фото з сайту Zaxid.net

фото з сайту Zaxid.net

Транспорт та інфраструктура
23 березня 2017 12:32

Львівська міськрада запровадила експериментальні дорожні знаки для велосипедистів, електромобілів та батьків з дітьми. За встановлення знаків, яких немає в жодному іншому українському місті, проголосували 46 депутатів під час засідання сесії 23 березня.

Згідно з ухвалою депутати, дозволили використання у Львові не передбачених ДСТУ експериментальних дорожніх знаків та доручили комісії з безпеки дорожнього руху визначити місця для їхнього встановлення.

Як розповів спеціаліст управління транспорту Костянтин Баранюк, міська комісія з безпеки дорожнього руху погодила  ці знаки ще минулого року та запропонувала їх уряду і Нацполіції для внесення до відповідного держстандарту.

"Але з’ясувалося, що зараз немає державного органу, який мав би повноваження вносити зміни до ДСТУ, оскільки раніше цим займалося ДАІ", – сказав він.

Відтак, у Львівській міськраді вирішили запровадити нові для України, але поширені в Європі знаки, на локальному рівні – лише у Львові.

Костянтин Баранюк наголосив, що ці знаки інформаційні і штрафів не передбачають.

Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що знаки встановлять як експеримент для того, щоб з'ясувати, чи будуть вони дієвими, а вже після цього у мерії вирішать, чи робити їх постійними.

Жовтий дорожній знак із зображенням дівчинки з льодяником встановлюватиметься в місцях, де діти часто переходять дорогу – біля шкіл та на переходах, на яких працюють "жовті добродії".

Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки фото

"Діти на переході"

Знак "Місце для паркування батьків з дітьми" встановлюватиметься на паркінга біля лікарень, шкіл та інших громадських закладів. Знак працюватиме за аналогією парковки для людей з інвалідністю. Саме ж паркомісце для батьків з дітьми має бути ширшим за звичайне, щоб із автомобіля було зручно діставати візок.

Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки фото 1

"Місце для паркування автомобілів батьків з дітьми"

Також затверджені знаки, які позначатимуть місце для зарядки електромобілів та місце для зупинки транспорту, який розвантажує привезені до магазинів і закладів харчування товари.

Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки фото 2 Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки фото 3 Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки фото 4

"Станція зарядки електромобілів", "Станція заправки/зарядки транспортних засобів", "Місце для розвантаження"

Крім того, ухвалою передбачено запровадження низки інформаційних табличок.

За словами Костянтина Баранюка, таблички на позначення напряку руху велотранспорту встановлюватимуть на велодоріжках, щоб інформувати велосипедистів, у який бік їхати по велодоріжці. Таблички напрямків руху також розмістять під знаками "Виїзд велосипедистів", щоб сповіщати водіїв про те, з якого саме боку може їхати велосипедист.

Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки фото 5

"Напрямок руху на велодоріжці"

Таблички "Для електромобілів" та "Крім електромобілів" встановлюватимуться під знаками і позначатимуть, відповідно, що дія знаку поширюється виключно на електромобілі або ж на весь транспорт, крім електромобілів.

Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки фото 6

"Для електромобілів", "Крім електромобілів"

Табличка, яка попереджає про можливе зіткнення, встановлюватиметься під знаками "Місце концентрації ДТП" та "Інші" небезпеки.

Для електрокарів та батьків з дітьми: у Львові запровадили нові дорожні знаки фото 7

"Вид аварії"

Експериментальні знаки розробили фахівці управління тирнаспорту ЛМР спільно з активістами ГО "Львів – безпечне місто" та депутатами міськради.

Джерело: zaxid.net

Дивись ще:

Водіям на замітку: у Львові перекриють вулицю Бальзака

Які саме: дороги на Львівщині відремонтують за польський кредит

Ремонт Личаківської: як зміниться рух маршруток

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах